Wereldbeker Renners prijzen voor het eerst Freestyle Slalom-evenement

Een innovatieve en vermakelijke twist op de traditionele slalom kreeg veel lof van deelnemende renners tijdens het eerste Freestyle Slalom-evenement, georganiseerd door Clément Noël in het Franse skiresort Val d’Isère. AJ Ginnis beschreef het evenement als het coolste skievenement waar hij ooit bij was.

Tijdens de wedstrijd moesten de renners een parallel slalomparcours met verschillende sprongen en kenmerken afleggen, waaronder sculpturale piramides, 360 graden bochten en twee tunnels naar de finish. De renners moesten op een knop drukken om hun runs officieel te beëindigen, wat vaak zorgde voor chaotische situaties. Het evenement combineerde evenementen zoals slopestyle met de spanning van een traditionele slalomrace en zorgde voor een vriendelijke maar competitieve sfeer. Het werd ook gekenmerkt door avondfeesten.

Het driedaagse evenement vond plaats in het Red Bull Alpine Park in Val d’Isère van 26 tot 28 april. De Franse Olympisch slalomkampioen Clément Noël organiseerde het evenement en trok bekende namen uit de Wereldbeker, zoals Federica Brignone, Cyprien Sarrazin, Loïc Meillard, Victor Muffat-Jeandet, Alex Vinatzer, Kajsa Vickhoff Lie en AJ Ginnis.

De renners waren erg enthousiast over de wedstrijd, die ook een gelegenheid bood om samen van goede tijden te genieten voordat de zomer begon. AJ Ginnis noemde het “het coolste skievenement waar hij ooit bij was” en prees de visie van Clément Noël om alpine parkterrein met slalom te combineren en ook te zorgen voor luxueuze feesten.

Het evenement werd ook goed ontvangen door de Italiaanse allrounder Brignone, die de niet-traditionele race en de algehele flair ervan waardeerde. Ze merkte echter op dat deelnemers het parcours niet moesten onderschatten, gezien de uitdagende sprongen. Uiteindelijk genoot Brignone van de wedstrijd en prees ze Noël voor de uitstekende organisatie.

Clément Noël en zijn vriend Lucas Perrier hadden het idee voor dit nieuwe evenement en werkten samen met Red Bull en Val d’Isère om het te realiseren. Noël wilde alle beste atleten ter wereld samenbrengen en hen laten mengen met jonge renners om samen een cool evenement te beleven aan het einde van het seizoen. Het was een spectaculaire show en een echte slalom, met genoeg sprongen om leuk maar toch veilig en visueel te zijn.

Deelnemers en fans kijken nu al uit naar de toekomst van dit mix-genderteam-evenement, en Noël ziet veel potentieel voor verdere ontwikkeling en groei in de komende jaren in Val d’Isère. Het evenement werd geprezen vanwege de opwinding van de race en de extra activiteiten en voorzieningen buiten de piste. AJ Ginnis benadrukte dat alles, van de accommodaties tot het eten en de feesten, van topklasse niveau was.

Al met al was het eerste Freestyle Slalom-evenement een groot succes en belooft het in de toekomst alleen maar beter te worden. Het combineerde spanning, techniek en feestelijkheid voor zowel de renners als het publiek, en zorgde voor een onvergetelijke ervaring in de Franse Alpen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat was het Freestyle Slalom-evenement in Val d’Isère?
Het Freestyle Slalom-evenement in Val d’Isère was een innovatieve twist op de traditionele slalom waarbij renners een parallel slalomparcours met verschillende sprongen en kenmerken moesten afleggen. Het evenement combineerde evenementen zoals slopestyle met de spanning van een traditionele slalomrace en werd gekenmerkt door avondfeesten.

Wie organiseerde het evenement?
Het evenement werd georganiseerd door Clément Noël, de Franse Olympisch slalomkampioen. Hij werkte samen met zijn vriend Lucas Perrier, Red Bull en Val d’Isère om het evenement te realiseren.

Wanneer vond het evenement plaats?
Het evenement vond plaats van 26 tot 28 april in het Red Bull Alpine Park in Val d’Isère.

Welke renners namen deel?
Bekende namen uit de Wereldbeker namen deel aan het evenement, waaronder Federica Brignone, Cyprien Sarrazin, Loïc Meillard, Victor Muffat-Jeandet, Alex Vinatzer, Kajsa Vickhoff Lie en AJ Ginnis.

Hoe werd het evenement ontvangen door de renners en fans?
De renners waren erg enthousiast over de wedstrijd en prezen de visie van Clément Noël om alpine parkterrein met slalom te combineren. Ook het extra entertainment buiten de piste werd gewaardeerd. De fans kijken nu al uit naar de toekomst van dit mix-genderteam-evenement.

Wat was de rol van Red Bull en Val d’Isère bij het evenement?
Red Bull en Val d’Isère werkten samen met Clément Noël om het evenement te realiseren. Val d’Isère bood de locatie en faciliteiten, terwijl Red Bull als sponsor optrad.

Wat is het potentieel voor verdere ontwikkeling en groei van het evenement?
Clément Noël ziet veel potentieel voor verdere ontwikkeling en groei van het evenement in de komende jaren in Val d’Isère. De deelnemers en fans kijken uit naar de toekomst van dit evenement.

Gerelateerde links:
Red Bull