Revolutie in de wereld van vrouwenskiën: Killington Resort kondigt achtste editie van Stifel Killington Cup aan

Killington Resort staat op het punt om de Audi FIS Ski World Cup-races in de Verenigde Staten af te trappen, en wel met de achtste editie van de Stifel Killington Cup tijdens het Thanksgiving-weekend. 40.000 fans zullen naar verwachting de snelste vrouwelijke skiërs ter wereld aanmoedigen, waaronder Mikaela Shiffrin, zesvoudig kampioen van de Stifel Killington Cup slalom en de succesvolste skiër aller tijden. Ook Lara Gut-Behrami, winnares van de overall World Cup vorig seizoen en tweevoudig kampioen van de Stifel Killington Cup reuzenslalom, zal aanwezig zijn. Het evenement is het meest bezochte vrouwenevenement in Amerika.

Het evenement zal plaatsvinden van 29 november tot 1 december 2024, maar de officiële bevestiging van het FIS-schema op 6 juni 2024 is nog in afwachting.

Volgens Mike Solimano, president en algemeen manager van Killington Resort & Pico Mountain, is het organiseren van de Stifel Killington Cup een geweldige manier om het skiseizoen in Vermont te beginnen. Het feit dat de snelste vrouwelijke skiërs ter wereld op hun hellingen strijden, is een bron van grote trots voor het hele team van Killington & Pico. Ze kijken ernaar uit om de atleten en fans in 2024 opnieuw te verwelkomen.

Sophie Goldschmidt, president en CEO van U.S. Ski & Snowboard, is ook enthousiast over de mogelijkheid om terug te keren naar Killington Mountain voor de Stifel Killington Cup in november. Hoewel er pas begin juni een definitieve bevestiging zal zijn van het kalenderoverzicht van FIS, is het evenement sinds de start in 2016 een enorm succes gebleken. Goldschmidt weet zeker dat de gemeenschap aan de oostkust opnieuw zal komen om deze geweldige vrouwelijke skiërs aan te moedigen.

Mis deze revolutionaire gebeurtenis in de wereld van vrouwenskiën niet, waarbij Killington Resort zichzelf op de kaart zet als een belangrijke bestemming voor wereldklasse skiwedstrijden. Binnenkort wordt er meer informatie vrijgegeven over de exacte timing en andere spannende details van de Stifel Killington Cup. Hou het in de gaten en bereid je voor op een adembenemend spektakel op de hellingen van Killington Resort.

FAQ:

1. Wanneer vindt de Stifel Killington Cup plaats?
Het evenement vindt plaats van 29 november tot 1 december 2024, maar de officiële bevestiging van het FIS-schema wordt nog verwacht op 6 juni 2024.

2. Wie zijn enkele van de skiërs die aanwezig zullen zijn tijdens de Stifel Killington Cup?
Enkele van de skiërs die naar verwachting aanwezig zullen zijn, zijn Mikaela Shiffrin, zesvoudig kampioen van de Stifel Killington Cup slalom, en Lara Gut-Behrami, winnares van de overall World Cup vorig seizoen.

3. Hoeveel fans worden er verwacht tijdens het evenement?
Er wordt verwacht dat ongeveer 40.000 fans de snelste vrouwelijke skiërs ter wereld zullen aanmoedigen tijdens de Stifel Killington Cup.

4. Waarom is de Stifel Killington Cup een belangrijk evenement?
Het evenement is het meest bezochte vrouwenevenement in Amerika en zet Killington Resort op de kaart als een belangrijke bestemming voor wereldklasse skiwedstrijden.

Definitions:

– Audi FIS Ski World Cup-races: Dit verwijst naar de internationale skiwedstrijden georganiseerd door de Internationale Ski Federatie (FIS) waarin skiërs van over de hele wereld strijden om wereldbekertitels in verschillende disciplines.
– Stifel Killington Cup: Dit is de naam van het evenement dat wordt georganiseerd door Killington Resort in de Verenigde Staten als onderdeel van de Audi FIS Ski World Cup-races.
– Mikaela Shiffrin: Mikaela Shiffrin is een skiër uit de Verenigde Staten die bekend staat om haar succes in de slalom en algemene skiwedstrijden. Ze is een zesvoudig kampioen van de Stifel Killington Cup slalom.
– Lara Gut-Behrami: Lara Gut-Behrami is een skiër uit Zwitserland en winnares van de overall World Cup vorig seizoen. Ze is een tweevoudig kampioen van de Stifel Killington Cup reuzenslalom.

Suggested links:
Killington Resort
U.S. Ski & Snowboard