Lapponia Ski Week – Stage 2: Een spannende strijd tussen de beste skiers

Tijdens de tweede etappe van de Lapponia Ski Week was het een spannende strijd tussen de beste skiers. In de vrouwenrace kwam Josefiina Böök van Matti Böök Oy als winnaar uit de bus met een indrukwekkende prestatie. Ze finishte met een tijd van 2 uur, 19 minuten en 56,6 seconden, ruim voor Katariina Lonka van Isometsä Training die op de tweede plaats eindigde, op 15,8 seconden achterstand. Anna-Kaisa Saari van Suomen Konetalo Oy behaalde de derde plaats met een achterstand van 37,7 seconden.

Bij de mannen was het Lauri Vuorinen uit Rovaniemi die de eerste plaats behaalde met een tijd van 2 uur, 9 minuten en 18,5 seconden. Ristomatti Hakola van Jämin Jänne eindigde op de tweede plaats, slechts 0,3 seconden achter de winnaar. Markus Vuorela, ook van Jämin Jänne, voltooide het podium met een achterstand van 5,8 seconden.

Met deze resultaten staat Josefiina Böök aan de leiding in het algemeen klassement bij de vrouwen, gevolgd door Katariina Lonka en Kaisa Mäkäräinen. Lauri Lepistö gaat aan kop bij de mannen, met Miro Karpanen en Niko Husu op de tweede en derde plaats.

De Lapponia Ski Week biedt niet alleen een spannende strijd tussen de beste skiers, maar het is ook een kans voor alle deelnemers om hun prestaties bij te houden en te vergelijken met andere skiers uit de Ski Classics-wereld. Via het MyPages-platform kunnen skiers hun resultaten bekijken, punten verzamelen en hun ranking volgen.

Op vrijdag 12 april staat Stage 3 van de Lapponia Ski Week op het programma. We kijken uit naar nog meer spannende races en de voortzetting van deze geweldige skievenement.

FAQ: Lapponia Ski Week – Tweede etappe

1. Wie waren de winnaars van de tweede etappe van de Lapponia Ski Week?
– Josefiina Böök van Matti Böök Oy won bij de vrouwen.
– Lauri Vuorinen uit Rovaniemi won bij de mannen.

2. Wat waren hun tijden?
– Josefiina Böök voltooide de race in 2 uur, 19 minuten en 56,6 seconden.
– Lauri Vuorinen voltooide de race in 2 uur, 9 minuten en 18,5 seconden.

3. Wie eindigden op de tweede en derde plaats?
– Bij de vrouwen eindigde Katariina Lonka van Isometsä Training op de tweede plaats en Anna-Kaisa Saari van Suomen Konetalo Oy op de derde plaats.
– Bij de mannen eindigde Ristomatti Hakola van Jämin Jänne op de tweede plaats en Markus Vuorela, ook van Jämin Jänne, op de derde plaats.

4. Wie staat er aan de leiding in het algemeen klassement bij de vrouwen?
– Josefiina Böök staat aan de leiding bij de vrouwen.