Ongeluk op de Piste: Een Nieuwe Benadering van Veiligheid

Winter Park, Colorado – Op 9 februari liep Jonathan Babcock twee gebroken ribben en een haarlijnfractuur aan zijn bekken op, nadat een snowboarder vermoedelijk tegen hem aan botste tijdens het skiën in Winter Park. De skiër, die in maart 67 werd, werd tijdens het incident de lucht in geslingerd en belandde tegen een boom, wat resulteerde in zijn verwondingen.

Volgens Ski-Hi News vond het incident plaats op Village Way en kwam de snowboarder vermoedelijk van de White Rabbit piste, hoewel Jonathan daar niet helemaal zeker van is. Toen Babcock mensen in de buurt vroeg om te voorkomen dat de snowboarder de plaats van het ongeval zou verlaten, werd er weinig gedaan.

Jonathan’s zus Linda, met wie hij op dat moment aan het skiën was, zei in een politierapport aan de Fraser Winter Park Police dat ze niet goed heeft kunnen zien hoe de snowboarder eruitzag. Ze was voor haar broer aan het skiën op het moment van het incident en hoorde een harde “klap” toen ze zich omdraaide. Hoewel ze de snowboarder niet echt kon identificeren, gelooft ze dat die persoon een wit-zwart jack en zwarte broek droeg.

Terwijl een vrijwillige gastheer van Winter Park stopte bij de plaats van het ongeval, deed de snowboarder dat niet. Jonathan beweert dat dit de eerste keer was dat hij in 55 jaar skiën een botsing had met een andere skiër/snowboarder die leidde tot dit soort verwondingen. Hij maakt zich zorgen dat het risico op een botsing mensen ervan weerhoudt om geïnteresseerd te raken in de sport.

“Mensen stoppen op een bepaalde leeftijd omdat ze niemand vertrouwen en zeggen dan liever ‘ik ski liever niet en loop geen risico op verwondingen’.” – Jonathan Babcock

Hij is van mening dat de straffen strenger moeten worden voor skiërs en snowboarders die de regels op de berg niet naleven, inclusief levenslange verbanningen. Ook vindt hij dat skilessen voor beginners goedkoper moeten zijn om mensen die nieuw zijn in de sport aan te moedigen om daadwerkelijk te leren hoe ze controle kunnen houden.

Als je informatie hebt over de snowboarder die betrokken was bij het incident, neem dan contact op met de Fraser Winter Park Police. Als je ooit betrokken raakt bij een botsing op de berg, VERLAAT DE PLAATS VAN HET ONGEVAL NIET. Bovendien, houd controle over jezelf op de berg. En voor alles, volg de Gedragscode voor Skiërs. Als je dat niet kunt, verlaat dan de berg.

Gerelateerd: Helikopter laat per ongeluk gastank vallen op actieve skipiste

Beeldcredits: Winter Park Resort

Meer van Unofficial Networks:

Abonneer je op de laatste sneeuw- en berglifestyle-nieuws en -entertainment rechtstreeks in je inbox.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het incident in Winter Park, Colorado

1. Wat voor verwondingen heeft Jonathan Babcock opgelopen tijdens het skiën in Winter Park?
Jonathan Babcock heeft twee gebroken ribben en een haarlijnfractuur aan zijn bekken opgelopen na een vermoedelijke botsing met een snowboarder.

2. Waar vond het incident plaats?
Het incident vond plaats op Village Way in Winter Park.

3. Welke kleding droeg de snowboarder volgens Jonathan’s zus Linda?
Volgens Linda Babcock droeg de snowboarder een wit-zwart jack en zwarte broek.

4. Wat deed de snowboarder nadat het incident plaatsvond?
De snowboarder stopte niet bij de plaats van het ongeval en verliet de plek.

5. Hoe lang skiënde Jonathan Babcock al voordat dit incident plaatsvond?
Jonathan Babcock skiënde al 55 jaar voordat hij deze botsing had met een andere skiër/snowboarder.

6. Wat zou Jonathan Babcock willen veranderen om het risico op botsingen te verminderen?
Jonathan Babcock is van mening dat de straffen strenger moeten worden voor skiërs en snowboarders die de regels niet naleven. Hij pleit voor levenslange verbanningen. Daarnaast vindt hij dat skilessen voor beginners goedkoper moeten zijn om mensen aan te moedigen de sport op een veilige manier te leren.

Belangrijke termen/jargon:

– Haarlijnfractuur: Dit is een soort breuk waarbij er een kleine scheur in het bot ontstaat. Het is vaak moeilijk te zien op röntgenfoto’s.
– Ski-Hi News: Een lokale nieuwsbron in Winter Park, Colorado.
– Fraser Winter Park Police: De politieafdeling verantwoordelijk voor het gebied Winter Park en Fraser.

Gerelateerde links:

– <a href="https://unofficialnetworks.com/"Unofficial Networks: Een website waar je het laatste nieuws en entertainment rondom sneeuw- en berglifestyle kunt vinden.
– <a href="https://winterparkresort.com/"Winter Park Resort: De officiële website van het skigebied Winter Park Resort. Hier vind je meer informatie over het resort en de mogelijkheden om te skiën.
Inschrijven voor Unofficial Networks: Hier kun je je inschrijven om het laatste nieuws en entertainment rondom sneeuw- en berglifestyle rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

Beeldcredits: Winter Park Resort