Leerlingen van de openbare scholen van Petoskey ontdekken wintersport

Een groep leerlingen van de openbare scholen van Petoskey heeft vorige week een voorliefde voor een nieuwe wintersport ontdekt, met de kans om skilessen te volgen bij Nub’s Nob. Stephanie Kimball, verhuurmanager bij Nub’s Nob, zei dat het resort er hard aan werkt om meer lokale bewoners en jongeren kennis te laten maken met skiën. Om daarbij te helpen, heeft het skigebied samengewerkt met het schooldistrict om leerlingen uit te nodigen voor een dag skiën.

In februari mochten leerlingen van Ottawa Elementary School uit de groepen 3-5 een dag naar de piste komen om te skiën. Aan het einde van de maand stuurt Sheridan Elementary School ook leerlingen, aldus Kimball. Tijdens het schooluitje leren de leerlingen eerst over ski-veiligheid voordat ze zich klaarmaken om naar beneden skiën. Na het skiën krijgen de leerlingen een rondleiding langs de sneeuwkanonnen. Na de lunch maken de leerlingen kennis met langlaufen.

“Het was fantastisch om kinderen die dit nog nooit hadden gedaan, vandaag naar huis te zien gaan en te kunnen zeggen dat ze zowel downhill als langlaufen hebben geprobeerd”, aldus Kimball tegen de News-Review na de eerste dag van de lessen. Het bezoek werd aangeboden aan alle vier de basisscholen in Petoskey, waarbij Nub’s Nob de kosten voor materiaal en lessen betaalde. De scholen hoefden alleen de kosten van het vervoer te betalen, die werden gedekt door de ouderverenigingen van de scholen, aldus Kimball.

Het geld komt uit het Scott’s Skiers Memorial Fund, een fonds ter ere van Scott Stillings, de voormalige eigenaar van de Wintersportschool bij Nub’s Nob. Donaties kunnen worden gedaan door contact op te nemen met het kantoor van Nub’s. Hoewel verschillende skiteams al naar de heuvel komen, is dit de eerste keer dat de samenwerking wordt aangeboden aan de basisscholen van het district.

“We weten dat statistisch gezien maar een klein percentage van de mensen op jonge leeftijd leert skiën”, zei Kimball. “We proberen te doen wat we kunnen, vooral hier in Noord-Michigan, waar het in onze achtertuin ligt, om dat te veranderen.”

Kimball zei dat er naast het schooluitje ook plannen zijn om een skiclub op te richten voor leerlingen van de basisscholen van Petoskey. Er is al een skiclub van de Petoskey Middle School die naar Nub’s Nob gaat. “We vinden het geweldig dat kinderen in de omgeving de mogelijkheid hebben om te skiën, waar dan ook”, aldus Kimball. “Terwijl we deze jonge kinderen ontwikkelen, willen we zoveel mogelijk van hen laten genieten van een levenslange liefde voor de sport. Het bieden van zeer betaalbare lessen is voor ons hier heel belangrijk.”

Veelgestelde vragen:

1. Wat hebben leerlingen van de openbare scholen van Petoskey vorige week ontdekt?
Leerlingen van de openbare scholen van Petoskey hebben vorige week een voorliefde voor een nieuwe wintersport ontdekt, met de kans om skilessen te volgen bij Nub’s Nob.

2. Met wie heeft het skigebied samengewerkt om leerlingen uit te nodigen voor een dag skiën?
Het skigebied heeft samengewerkt met het schooldistrict om leerlingen uit te nodigen voor een dag skiën.

3. Welke basisscholen in Petoskey mochten deelnemen aan het schooluitje?
Alle vier de basisscholen in Petoskey mochten deelnemen aan het schooluitje.

4. Welke activiteiten vonden plaats tijdens het schooluitje?
Tijdens het schooluitje leerden de leerlingen eerst over ski-veiligheid voordat ze gingen skiën. Na het skiën kregen ze een rondleiding langs de sneeuwkanonnen en maakten ze kennis met langlaufen.

5. Wie dekte de kosten van materiaal en lessen?
Nub’s Nob betaalde de kosten van materiaal en lessen.

6. Waar komt het geld vandaan voor deze lessen?
Het geld komt uit het Scott’s Skiers Memorial Fund, een fonds ter ere van Scott Stillings, de voormalige eigenaar van de Wintersportschool bij Nub’s Nob.

7. Hoe kunnen donaties worden gedaan voor het fonds?
Donaties kunnen worden gedaan door contact op te nemen met het kantoor van Nub’s.

8. Wat zijn de plannen naast het schooluitje?
Er zijn plannen om een skiclub op te richten voor leerlingen van de basisscholen van Petoskey.

Definities:

– Petoskey: Een stad in de staat Michigan, Verenigde Staten.
– Nub’s Nob: Een skigebied in Petoskey, Michigan.
– Ski-veiligheid: Veiligheidsmaatregelen en -instructies met betrekking tot skiën.
– Langlaufen: Een langlauftechniek waarbij skiërs zich voortbewegen op vlak terrein of licht heuvelachtig terrein met behulp van langlaufski’s.
– Scott’s Skiers Memorial Fund: Een fonds ter ere van Scott Stillings, de voormalige eigenaar van de Wintersportschool bij Nub’s Nob.

Gerelateerde links:
Nub’s Nob (hoofddomein)