Lokale sneeuw en skiën? Ja, dat kan!

Het lijkt wel mid-februari, maar met de bruine, sneeuwloze grond en het helderblauwe hemel lijkt dit seizoen wel heel vreemd. Maar laten we het hebben over lokale sneeuw en skiën! De Swiss Valley Ski & Snowboard Area in Jones heeft bewezen dat ze ware meesters zijn in het behouden van sneeuw. Dankzij hun nieuwe sneeuwkanonnen hebben ze tijdens die ene week in januari waarin we wat winter hadden, grote hoeveelheden sneeuw kunnen maken. Dit was een verstandig besluit, gezien het feit dat het weer al snel omsloeg naar warm, regenachtig en smeltende onzin. Swiss Valley heeft dus een voorraad sneeuw aangelegd, waardoor de pistes er nog steeds bedekt en skibaar zijn.

Maar niet alleen skiën is mogelijk, ook schaatsen is een leuke activiteit om te genieten van dit seizoen. Op Valentijnsdag kun je voor slechts $5 schaatsen op de Howard Park ijsbaan in South Bend. Maar er is nog meer! Op 18 februari zal het park twee gratis schaatssessies aanbieden ter ere van Black History Month. Dit evenement wordt georganiseerd door het MLK Dream Center en je kunt tickets reserveren op hun website.

Als je meer geïnteresseerd bent in film, is er een nieuwe documentaire over het leven van Marshall Major Taylor, de zwarte wielrenner uit Indiana. Deze documentaire, getiteld “Major Taylor: Kampioen van de Race”, zal op 26 februari om 20.00 uur te zien zijn op de openbare tv-zender WTIU in Bloomington. Daarnaast kun je de documentaire ook streamen via de PBS-app.

En tot slot, als je altijd al geïnteresseerd bent geweest in vogels en natuurbescherming, kun je deelnemen aan de Great Backyard Bird Count. Dit internationale evenement vindt plaats van 16 tot 19 februari en is een geweldige kans om samen te werken met vogelkenners en verschillende vogelsoorten te identificeren en tellen. Je kunt je resultaten rapporteren via de eBird-website of de Merlin Bird ID-app.

Dus, zelfs als het weer vreemd is en de sneeuw ontbreekt, zijn er nog genoeg redenen om van het buitenleven te genieten. Haal je ski’s tevoorschijn, trek je schaatsen aan en ga op zoek naar vogels. Het is nog steeds een interessante en leuke tijd van het jaar!

FAQ

1. Wat heeft Swiss Valley Ski & Snowboard Area gedaan om sneeuw te behouden?
Swiss Valley heeft gebruik gemaakt van nieuwe sneeuwkanonnen om grote hoeveelheden sneeuw te maken en zo de pistes bedekt en skibaar te houden.

2. Waar kan ik op Valentijnsdag schaatsen?
Op Valentijnsdag kun je voor slechts $5 schaatsen op de Howard Park ijsbaan in South Bend.

3. Waar kan ik tickets reserveren voor de gratis schaatssessies ter ere van Black History Month?
Je kunt tickets reserveren voor de gratis schaatssessies ter ere van Black History Month op de website van het MLK Dream Center.

4. Waar en wanneer zal de documentaire over Marshall Major Taylor te zien zijn?
De documentaire met de titel “Major Taylor: Kampioen van de Race” zal op 26 februari om 20.00 uur te zien zijn op de openbare tv-zender WTIU in Bloomington. Je kunt de documentaire ook streamen via de PBS-app.

5. Wat is de Great Backyard Bird Count?
De Great Backyard Bird Count is een internationaal evenement waarbij deelnemers samenwerken met vogelkenners om verschillende vogelsoorten te identificeren en tellen. Het vindt plaats van 16 tot 19 februari.

Definitions:

– Swiss Valley Ski & Snowboard Area: Een skigebied in Jones, Michigan.
– Howard Park: Een park in South Bend waar je kunt schaatsen.
– Black History Month: Een maand waarin de geschiedenis en prestaties van zwarte mensen worden gevierd.
– MLK Dream Center: Een organisatie die evenementen organiseert ter ere van Martin Luther King Jr. en zijn erfenis.
– Marshall Major Taylor: Een zwarte wielrenner uit Indiana.
– WTIU: Een openbare tv-zender gevestigd in Bloomington, Indiana.
– PBS: Afkorting voor Public Broadcasting Service, een Amerikaanse non-profit omroeporganisatie.
– Great Backyard Bird Count: Een internationaal evenement waarbij deelnemers samenwerken om vogelsoorten te identificeren en tellen in hun eigen achtertuin.

Related links:

Swiss Valley Ski & Snowboard Area
Visit Bloomington
PBS