Mikaela Shiffrin Supports Teammates as Swiss Skier Ties Her Victory Record

De Amerikaanse skiër Mikaela Shiffrin heeft ervoor gekozen om niet deel te nemen aan de World Cup-races in Soldeu, Andorra en Crans-Montana. Hoewel ze al hersteld was van haar blessure, besloot ze om de snelheidsraces over te slaan, iets wat ze altijd doet. In plaats daarvan koos ze ervoor om haar teamgenoten aan te moedigen, zoals ze altijd doet.

De afdaling in Crans-Montana was een spannende race waarin de Amerikaanse skiërs Jacqueline Wiles en Allison Mollin de Zwitserse skiër Lara Gut-Behrami probeerden te verslaan. Hoewel ze er niet in slaagden om haar overwinningen gelijk te maken aan Shiffrin’s 7 overwinningen dit seizoen, maakten ze het een onvergetelijk moment voor de 19-jarige Mollin. Shiffrin voegde zich bij hen vanuit huis en verwelkomde Mollin in het team via een Instagram-verhaal.

Het Amerikaanse skiteam zorgde ervoor dat het een onvergetelijk moment werd voor Mollin. Ze schreven een hartverwarmende welkomstboodschap voor de 19-jarige skiër. “Je skiet over de finish na je allereerste World Cup-race. Je teamgenoten juichen zo hard voor je dat het Zwitserse publiek meedoet, en het stadion klinkt niet anders dan bij de eerste racer, tot aan jou, in startnummer 47”, luidde het onderschrift toen Mollin een ritje maakte op de schouders van haar teamgenoten.

Shiffrin’s hoop op de World Cup-titel heeft een tegenslag gekregen nu Jacqueline Wiles als beste Amerikaanse skiër op de dertiende plaats is geëindigd. Ondertussen heeft Lara Gut-Behrami zich gelijkgesteld aan Shiffrin wat betreft het aantal overwinningen van dit seizoen. Shiffrin gaf eerder aan dat het winnen van de algehele World Cup-titel voor haar belangrijker is. Ze gelooft dat het behalen van de recordbrekende zesde titel dit seizoen ‘het grootste hoogtepunt’ van haar leven zal zijn.

Shiffrin zal de komende weekenden ook de snelheidsraces in Val di Fassa en Kvitfjell overslaan, maar wordt wel verwacht terug te keren voor de slaloms in Zweden. Terwijl Behrami probeert om haar voorsprong te vergroten, heeft de alpineski-koningin slechts twee races nodig om haar positie weer terug te winnen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Waarom heeft Mikaela Shiffrin ervoor gekozen om niet deel te nemen aan de World Cup-races in Soldeu en Crans-Montana?

Mikaela Shiffrin heeft ervoor gekozen om niet deel te nemen aan de World Cup-races in Soldeu en Crans-Montana, hoewel ze al hersteld was van haar blessure. Ze besloot om de snelheidsraces over te slaan, iets wat ze altijd doet, en koos ervoor om haar teamgenoten aan te moedigen.

2. Wat gebeurde er tijdens de afdaling in Crans-Montana?

Tijdens de afdaling in Crans-Montana probeerden de Amerikaanse skiërs Jacqueline Wiles en Allison Mollin de Zwitserse skiër Lara Gut-Behrami te verslaan. Ze slaagden er niet in om haar overwinningen gelijk te maken aan Shiffrin’s 7 overwinningen dit seizoen, maar het was een onvergetelijk moment voor de 19-jarige Mollin.

3. Hoe heeft het Amerikaanse skiteam Allison Mollin verwelkomd?

Het Amerikaanse skiteam verwelkomde Allison Mollin met een hartverwarmende boodschap nadat ze haar allereerste World Cup-race had voltooid. Ze skiede over de finish en haar teamgenoten juichten zo hard voor haar dat het Zwitserse publiek meedeed. Het stadion klonk niet anders dan bij de eerste racer. Ze maakte ook een ritje op de schouders van haar teamgenoten.

4. Wat is de huidige situatie van Mikaela Shiffrin in de World Cup-titelrace?

Mikaela Shiffrin’s hoop op de World Cup-titel heeft een tegenslag gekregen doordat Jacqueline Wiles als beste Amerikaanse skiër op de dertiende plaats is geëindigd. Ondertussen heeft Lara Gut-Behrami zich gelijkgesteld aan Shiffrin wat betreft het aantal overwinningen van dit seizoen.

5. Wat is het belangrijkste doel van Mikaela Shiffrin dit seizoen?

Mikaela Shiffrin gaf aan dat het winnen van de algehele World Cup-titel voor haar belangrijker is. Ze gelooft dat het behalen van de recordbrekende zesde titel dit seizoen ‘het grootste hoogtepunt’ van haar leven zal zijn.

Gerelateerde links:

Internationale Skifederatie (FIS)
Officiële website van Mikaela Shiffrin