Ontdek het Plezier van Skiën op Dutch Hill in Vermont

Dutch Hill, een voormalig skigebied in de buurt van Readsboro, Vermont, is misschien niet meer wat het ooit was, maar het is nog steeds een geweldige plek om te skiën. Als voormalig inwoner van het nabijgelegen North Adams, Massachusetts, heb ik hier onlangs voor de tweede keer dit jaar geskied.

Dutch Hill was ooit een populaire plek voor skiërs uit Vermont, Massachusetts en verder weg. Helaas ging het skigebied in de jaren tachtig failliet, net als veel andere kleine skigebieden in de regio. Gelukkig heeft de Dutch Hill Alliance of Skiers and Hikers (DHASH) in samenwerking met de Verenigde Staten Forest Service toestemming gekregen om delen van de voormalige skipistes vrij te maken voor wintersportactiviteiten.

Het gebied is nu open voor het publiek en biedt gratis mogelijkheden voor niet-gemotoriseerde wintersport. Als je wilt skiën, moet je echter wel de helling opklimmen met je eigen spierkracht. Gelukkig zijn er elke herfst vrijwilligers van DHASH die de pistes en bossen onderhouden, zodat skiliefhebbers kunnen genieten van de afdaling.

Als langlaufer geniet ik vooral van de prachtige meadow trail aan de noordkant van Dutch Hill. Na twee dagen sneeuwval was de piste in uitstekende staat. Ik heb de helling ongeveer 1000 voet beklommen en ontdekte een gemarkeerd pad genaamd “Meadow Extension”, perfect om vanaf te skiën.

Hoewel ik nooit een ervaren afdalingsskiër ben geweest, is het me gelukt om veilig beneden te komen zonder mijn nek te breken. Mijn gebruikelijke langlaufplekken in de valleien hadden dit jaar niet veel sneeuw gekregen, dus besloot ik naar Dutch Hill te gaan. Blijkbaar hadden meer mensen hetzelfde idee, want ik heb verschillende auto’s en minstens 10 tot 20 mensen gezien tijdens mijn bezoeken.

Dus als je op zoek bent naar een unieke wintersportervaring en bereid bent om de helling op te klauteren, dan raad ik Dutch Hill ten zeerste aan. Geniet van de prachtige natuur van Green Mountain National Forest en ontdek zelf het plezier van skiën op deze voormalige skipistes.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is Dutch Hill?
Dutch Hill is een voormalig skigebied in de buurt van Readsboro, Vermont. Het skigebied ging echter failliet in de jaren tachtig.

2. Is Dutch Hill nog steeds open voor wintersportactiviteiten?
Ja, Dutch Hill is nu open voor het publiek en biedt gratis mogelijkheden voor niet-gemotoriseerde wintersport.

3. Moet je de helling opklimmen om te kunnen skiën?
Ja, als je wilt skiën op Dutch Hill, moet je de helling opklimmen met je eigen spierkracht.

4. Wie onderhoudt de skipistes?
Elke herfst zijn er vrijwilligers van de Dutch Hill Alliance of Skiers and Hikers (DHASH) die de pistes en bossen onderhouden, zodat skiliefhebbers kunnen genieten van de afdaling.

5. Wat is de Meadow Extension?
De Meadow Extension is een gemarkeerd pad aan de noordkant van Dutch Hill dat perfect is om vanaf te skiën.

Definities:

– Skigebied: Een gebied met afdalingen en pistes die speciaal zijn aangelegd voor skiërs.

– Dutch Hill Alliance of Skiers and Hikers (DHASH): Een organisatie die is opgericht om delen van de voormalige skipistes van Dutch Hill open te stellen voor wintersportactiviteiten.

– Gemarkeerd pad: Een pad dat is aangegeven met markeringen (bijvoorbeeld borden, vlaggen) om de route duidelijk te maken.

Verwante links:

United States Forest Service
Green Mountain National Forest