Populaire Sneeuwbestemmingen in de VS en hun unieke kenmerken

Het sneeuwseizoen in Terry Peak Ski Area in Lead, gelegen in de Black Hills, was dit jaar allesbehalve typisch. Ondanks dat de ski area slechts 113 dagen geopend was, wat een gebruikelijke seizoenslengte is, viel er dit jaar relatief weinig natuurlijke sneeuw. Normaal gesproken wordt er in het Lead-gebied zo’n 130 tot 180 inch sneeuw per jaar ontvangen, maar dit jaar was dat slechts 60 inch. Gelukkig kon Terry Peak gebruikmaken van sneeuwmachines om de natuurlijke sneeuw aan te vullen.

Linda Derosier, de marketingdirecteur van Terry Peak, benadrukte dat de pistes dankzij het gebruik van sneeuwmachines uitstekend waren gedurende het hele seizoen, met een sneeuwdek van 12 tot 15 inch zelfs op de laatste dag. Hoewel niet alle pistes het hele seizoen geopend waren en er enkele stormen waren die het skischema verstoorden, was er toch een goed aantal bezoekers uit de Black Hills-regio, Wyoming, Minnesota en verschillende andere staten.

Opvallend was de toename van bezoekers uit Texas. Derosier verklaarde dat de prijs en de minder strenge COVID-beperkingen in South Dakota Texas-bezoekers aantrekkelijk maakten om naar Terry Peak te komen in plaats van naar bekendere skigebieden in Colorado.

Naast Terry Peak waren er ook andere populaire skibestemmingen die dit seizoen te maken hadden met verkorte of ongebruikelijke seizoenen, zoals Great Bear en verschillende skigebieden in Minnesota. Deze skigebieden bieden kortingen aan bezoekers die in het bezit zijn van een seizoenspas voor een van de partner-skigebieden.

Als we naar Colorado kijken, zijn er skigebieden zoals Monarch Mountain en Echo Mountain die bekend staan om hun betaalbaarheid. Zo bedroeg de dagelijkse skipasprijs voor volwassenen bij Monarch Mountain op 2 april $69, maar steeg deze naar $89 op 6 april en $84 op 7 april. Bij Echo Mountain was de dagelijkse skipasprijs voor volwassenen op 2 april $61.

Hoewel het sneeuwseizoen in sommige gebieden korter was dan normaal, blijft de aantrekkingskracht van skibestemmingen onverminderd groot. Of het nu gaat om de uitstekende skipistes van Terry Peak in South Dakota of de betaalbaarheid van skigebieden in Colorado, er zijn altijd avonturen op de pistes te beleven voor enthousiaste wintersporters.

Veelgestelde vragen

1. Hoe was het sneeuwseizoen in Terry Peak Ski Area in Lead dit jaar?
Het sneeuwseizoen in Terry Peak Ski Area was dit jaar allesbehalve typisch. Er viel relatief weinig natuurlijke sneeuw, maar dankzij het gebruik van sneeuwmachines kon het sneeuwdek uitstekend worden aangevuld.

2. Hoe lang was Terry Peak geopend tijdens het ski-seizoen?
Terry Peak was dit jaar 113 dagen geopend, wat een gebruikelijke seizoenslengte is.

3. Hoeveel sneeuw ontving het Lead-gebied normaal gesproken per jaar?
Normaal gesproken ontvangt het Lead-gebied zo’n 130 tot 180 inch sneeuw per jaar.

4. Hoeveel sneeuw viel er dit jaar in het Lead-gebied?
Dit jaar viel er slechts 60 inch sneeuw in het Lead-gebied.

5. Welke bezoekers trok Terry Peak dit seizoen aan?
Naast bezoekers uit de Black Hills-regio, Wyoming, Minnesota en verschillende andere staten, was er een opvallende toename van bezoekers uit Texas.

6. Waarom kwamen bezoekers uit Texas naar Terry Peak in plaats van naar bekendere skigebieden in Colorado?
Bezoekers uit Texas werden aangetrokken door de prijs en de minder strenge COVID-beperkingen in South Dakota.

7. Welke andere populaire skibestemmingen hadden ook verkorte of ongebruikelijke seizoenen?
Naast Terry Peak hadden ook Great Bear en verschillende skigebieden in Minnesota te maken met verkorte of ongebruikelijke seizoenen.

Definities

– Sneeuwmachines: Apparaten die kunstmatige sneeuw produceren om natuurlijke sneeuw aan te vullen.

Suggestie van gerelateerde links
Terrypeak.com: Website van Terry Peak Ski Area in Lead, South Dakota.
Coloradoski.com: Website van Colorado Ski Country USA, waar je informatie kunt vinden over verschillende skigebieden in Colorado.