In de bergen van Jackson Hole, Wyoming, staat de S & S Couloir bekend als een van de moeilijkste trails in het resort. Terwijl de beroemde Corbet’s Couloir alle aandacht krijgt, vereist de S & S Couloir nog meer moed en behendigheid. In tegenstelling tot Corbet’s is er geen besneeuwde ingang in de couloir, wat betekent dat je erin moet springen of een lange muurrit moet maken die je ski’s waarschijnlijk zwaar beschadigt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat maar weinig skiërs zich aan deze uitdaging durven te wagen.

Maar er is één tiener die zich keer op keer heeft bewezen op de S & S Couloir. De zeventienjarige Jack Kilmain heeft deze trail al meerdere keren succesvol geskied. In 2023 was hij samen met zijn vader, Bob Kilmain, het eerste vader-zoon duo dat deze uitdaging volbracht. Hoewel het niet officieel bevestigd is, zijn Jack en zijn vriend Nate Pruzan mogelijk de jongste skiërs ooit die de S & S Couloir hebben bedwongen.

En vorige week heeft Jack Kilmain opnieuw de S & S Couloir geskied. Ondanks dat zijn ski’s flink beschadigd raakten door de muurrit, wist hij de afdaling zonder problemen te voltooien.

Wat echter nog indrukwekkender is, is het feit dat hij recentelijk een top-tot-bodem afdaling deed tijdens een poederdag. Het aangaan van de Couloir is al lastig genoeg in situaties met beperkt zicht, dus het bewijst maar weer de durf van Jack.

Het zou me niet verbazen als hij de komende jaren deelneemt aan de Kings & Queens of Corbet’s wedstrijd. Jack Kilmain laat zien dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om je grenzen te verleggen en uitdagende trails te trotseren.

Afbeelding/video credits: Jackson Hole Mountain Resort, Jack Kilmain

Veelgestelde vragen over de S & S Couloir

1. Wat is de S & S Couloir?
De S & S Couloir is een uitdagende skiroute gelegen in de bergen van Jackson Hole, Wyoming. Het staat bekend als een van de moeilijkste trails in het resort.

2. Hoe verschilt de S & S Couloir van Corbet’s Couloir?
In tegenstelling tot Corbet’s Couloir heeft de S & S Couloir geen besneeuwde ingang. Skiërs moeten erin springen of een lange muurrit maken die mogelijk hun ski’s zwaar beschadigt.

3. Wie heeft zich bewezen op de S & S Couloir?
De zeventienjarige Jack Kilmain heeft zich keer op keer bewezen op de S & S Couloir. In 2023 volbracht hij deze uitdaging samen met zijn vader, Bob Kilmain, en werden ze het eerste vader-zoon duo dat dit bereikte. Jack en zijn vriend Nate Pruzan zijn mogelijk ook de jongste skiërs ooit die de Couloir hebben bedwongen.

4. Heeft Jack Kilmain recentelijk nog de S & S Couloir geskied?
Ja, Jack Kilmain heeft onlangs opnieuw de S & S Couloir geskied. Ondanks de flinke beschadiging aan zijn ski’s door de muurrit, voltooide hij de afdaling zonder problemen.

5. Wat maakt Jack Kilmain nog indrukwekkender?
Jack Kilmain heeft recentelijk een top-tot-bodem afdaling gedaan tijdens een poederdag. Dit is buitengewoon indrukwekkend gezien de moeilijkheden van de Couloir zelfs tijdens situaties met beperkt zicht.

Gerelateerde links:
Jackson Hole Mountain Resort: De officiële website van het Jackson Hole Mountain Resort, waar je meer informatie kunt vinden over de S & S Couloir en andere ski-activiteiten.

Afbeelding/video credits: Jackson Hole Mountain Resort, Jack Kilmain