Fantasy Ridge: Een Avontuurlijke Tocht in Solitude, Utah

Fantasy Ridge: Een Avontuurlijke Tocht in Solitude, Utah

Op 3 april 2024 ontmoette ik Juan en Martin voor een wandeling op Fantasy Ridge in Solitude, Utah. Fantasy Ridge is een terrein dat maar een paar dagen per jaar geopend is. Het is uitdagend, wild, prachtig, alpine, kort en krachtig. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze plek een van de 97 lijnen is in het legendarische boek “Chuting Gallery” van Andrew McLean.

We vertrokken vroeg en namen de eerste lift naar de Summit Chair. Om Fantasy Ridge te bereiken, moesten we ons melden bij de ski-patrouille en volledige lawine-uitrusting bij ons hebben. Helaas kregen we te horen dat Fantasy Ridge al gesloten was toen we aankwamen. We hadden geen idee dat het zo snel zou sluiten.

Gelukkig hadden we een Plan B: we besloten om naar de “Evergreen Chutes” te wandelen. Martin leidde ons naar de “Ortovox Chute”, waar we konden skiën. Het was steil en begroeid met bomen, maar al snel versmalden de chute en konden we volop genieten van de afdaling. Ondanks dat de sneeuw niet perfect was, hadden we toch veel plezier.

Na onze afdaling besloten we nog een paar andere pistes te skiën voordat ik vroegtijdig terug moest gaan. Ik moest namelijk mijn koffers pakken voor Alaska, en nog een aantal andere taken afronden voor mijn vlucht de volgende ochtend. Het was een geweldig avontuur in Solitude, Utah en ik kon niet wachten op mijn volgende ski-avontuur in Alaska.

Bedankt, Utah!

Afbeelding: Solitude, 4/4/24

Afbeelding: NOAA, 4/4/24

Afbeelding: Summit Chair, Solitude

Afbeelding: Wolverine Cirque, Solitude

Afbeelding: Gereed voor Alaska!

Afbeelding: Apres-ski

Afbeelding: Wat een geweldige dag!

Afbeelding: Kilometers skiën in de Ortovox Chute op Evergreen Peak in Solitude, Utah.

FAQ:

1. Wat is Fantasy Ridge?

Fantasy Ridge is een terrein in Solitude, Utah dat maar een paar dagen per jaar geopend is. Het staat bekend om zijn uitdagende, wilde en prachtige alpine omgeving.

2. Waarom is Fantasy Ridge zo bijzonder?

Fantasy Ridge is een van de 97 lijnen in het legendarische boek “Chuting Gallery” van Andrew McLean. Het heeft een reputatie opgebouwd als een uitdagende bestemming voor avontuurlijke skiërs en snowboarders.

3. Hoe kan ik Fantasy Ridge bereiken?

Om Fantasy Ridge te bereiken, moet je je melden bij de ski-patrouille en volledige lawine-uitrusting bij je hebben. Het is ook belangrijk om te controleren of Fantasy Ridge op de dag van je bezoek geopend is, omdat het terrein maar een paar dagen per jaar toegankelijk is.

4. Wat is Plan B als Fantasy Ridge gesloten is?

Als Fantasy Ridge gesloten is, kun je andere interessante terreinen in de omgeving verkennen, zoals de “Evergreen Chutes”. Deze chutes bieden nog steeds een uitdagende en leuke ski-ervaring.

5. Wat zijn de “Chutes” in de buurt van Fantasy Ridge?

“Chutes” zijn smalle hellingen of ravijnen die populair zijn bij ervaren skiërs en snowboarders. Ze bieden een uitdagende afdaling en vaak een prachtig uitzicht.

Belangrijke termen:

– Alpine: verwijst naar bergachtige gebieden, vaak gekenmerkt door steile hellingen en rotsachtige terreinen.
– Lawine-uitrusting: apparatuur die wordt gebruikt om jezelf te beschermen en te redden in geval van een lawine, inclusief lawinepiepers, sneeuwschoppen en lawine-airbags.

Gerelateerde links:
Solitude Mountain
Ortovox
Andrew McLean – Chuting Gallery