Prince Harry Bezoekt Training Kampioenschappen Invictus Games 2025

Prins Harry heeft de uitdaging aangenomen om te skiën op een zitski tijdens een bezoek aan het trainingskamp voor de Invictus Games van volgend jaar in Whistler, Canada. Samen met zijn vrouw Meghan ontmoette de Hertog van Sussex atleten in het Whistler Blackcomb skiresort op woensdag.

De Invictus Games werden in 2014 door de prins opgericht voor gewonde en zieke militairen en veteranen om hen te helpen bij hun herstel. Het evenement heeft tot doel hen te inspireren en een platform te bieden om hun fysieke en mentale kracht te tonen.

In 2025 zullen ongeveer 550 deelnemers uit maximaal 25 landen meedoen aan de evenementen, waaronder zitvolleybal, zwemmen en rolstoelbasketbal. Winterse sporten zoals alpineskiën, snowboarden en rolstoelcurling worden dit jaar ook voor het eerst onderdeel van de competitie.

De prins werd geïnspireerd om de Invictus Games op te richten na het zien van de Warrior Games in de Verenigde Staten in 2013, waar gewonde en gepensioneerde militairen de strijd met elkaar aangingen. Sinds de oprichting van de Invictus Games heeft het evenement plaatsgevonden in Londen, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Vorig jaar beschreef Prins Harry in een documentaireserie op Netflix genaamd “Heart of Invictus” zijn emotionele “ontwarring” na zijn terugkeer uit Afghanistan in 2013. De serie vertelt het verhaal van de sportcompetitie voor militaire mannen en vrouwen die gewond zijn geraakt of een beperking hebben.

Het doel van Invictus is om een vangnet te bieden voor mensen die, net zoals de prins, geen ondersteuning of begrip hebben gekregen voor hun “onzichtbare verwondingen”. Het is een plek waar ze zich gesteund en begrepen voelen, en waar ze hun kracht en veerkracht kunnen tonen.

Deze week heeft het koninklijk paar ook een nieuw merk gelanceerd, genaamd de “The Office of Prince Harry & Meghan, the Duke & Duchess of Sussex”. De website, sussex.com, herbergt ook hun liefdadigheidsorganisatie Archewell en hun mediaonderneming.

Terwijl prins Harry naar het VK reisde om koning Karel te bezoeken na de bekendmaking van diens diagnose kanker, bleef hertogin Meghan in de VS, waar het echtpaar samenwoont met hun twee jonge kinderen. Prins Harry ontmoette zijn broer, de Prins van Wales, niet tijdens zijn bezoek aan Londen, volgens de BBC. Het bezoek duurde ongeveer 45 minuten voordat Koning Karel vertrok naar Sandringham.

Veelgestelde vragen over de Invictus Games

1. Wat zijn de Invictus Games?
De Invictus Games zijn in 2014 opgericht door Prins Harry en bieden een sportevenement voor gewonde en zieke militairen en veteranen. Het doel is om hen te helpen bij hun herstel en hen een platform te bieden om hun fysieke en mentale kracht te tonen.

2. Wat is het doel van de Invictus Games?
Het doel van de Invictus Games is om de deelnemers te inspireren en een vangnet te bieden voor mensen met “onzichtbare verwondingen” die geen ondersteuning of begrip hebben gekregen. Het is een plek waar ze zich gesteund en begrepen voelen, en waar ze hun kracht en veerkracht kunnen tonen.

3. Welke sporten worden er gespeeld tijdens de Invictus Games?
Tijdens de Invictus Games worden verschillende sporten gespeeld, waaronder zitvolleybal, zwemmen, rolstoelbasketbal, alpineskiën, snowboarden en rolstoelcurling.

4. Hoeveel deelnemers zullen er meedoen aan de Invictus Games in 2025?
In 2025 zullen ongeveer 550 deelnemers uit maximaal 25 landen deelnemen aan de Invictus Games.

5. Waar hebben de Invictus Games plaatsgevonden?
Sinds de oprichting van de Invictus Games hebben de evenementen plaatsgevonden in Londen, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

6. Wat is het nieuwe merk dat Prins Harry en Meghan hebben gelanceerd?
Het koninklijk paar heeft een nieuw merk gelanceerd genaamd “The Office of Prince Harry & Meghan, the Duke & Duchess of Sussex”. Deze website, sussex.com, herbergt ook hun liefdadigheidsorganisatie Archewell en hun mediaonderneming.

Gerelateerde links:
Invictus Games
Archewell