Report: Geweldige ski-ervaring in Snowbird, Utah

Gisteren was mijn laatste skidag van de winter op het noordelijk halfrond. Het was mijn 190e skidag en de 463e skidag in de afgelopen 546 dagen. Ik ben de afgelopen 17 maanden zeven dagen per week aan het skiën geweest, wat overeenkomt met 78 weken. Ik ben uitgeput…

Ik besloot om mijn laatste skidag te besteden aan een klassieker: de Pipeline Couloir in het Snowbird Ski Resort in Utah. Deze steile run is bijna nooit open tijdens de winter, maar ik had geluk dat hij nu wel open was. Het geheim van het skiën van deze chute is om hem te raken nadat ze hem hebben gesloten. Het was al de derde keer dat ik deze chute skiede, en het was absoluut de beste ervaring tot nu toe.

Ik begon om 8.30 uur met wandelen. Het was al ongeveer 15 graden Celsius bij de basis. Ik liep op skischoenen door een patchy, zacht sneeuwdek naar de basis van de Mid-Gad stoeltjeslift. Daar aangekomen, was ik verrast en opgelucht om te zien dat iemand de chute al had geskied. Dit betekende dat er al een bootpack was en dat hij alle slechte sneeuw naar beneden had geschoven. Ik kon zijn bootafdrukken zien, maar het was vreemd dat hij geen skins bij zich had.

Ik worstelde me door de chute en kwam na 45 minuten aan op de top. Een matige oostenwind hield me koel, maar ik moest snel afdalen vanwege het zachte, slushy bovenste laagje sneeuw. Gelukkig had de persoon die voor mij skiede het meeste van die slechte sneeuw al uit de chute geschoven, dus ik kon met volle vaart naar beneden skiën. Het was puur genieten!

Na het skiën van de chute gleed ik naar beneden naar het lagere deel van de berg en vond ik geweldig skiën op de patchy sneeuw. Verder naar beneden kwam ik zelfs stukken gras tegen waar ik op kon skiën. Het was een fantastische afsluiting van het skiseizoen.

Ik ben ontzettend blij met deze geweldige ski-ervaring in Snowbird, Utah. Bedankt, Utah!

Veelgestelde vragen (FAQs):

Vraag: Hoeveel skidagen heeft de auteur gehad?
Antwoord: De auteur had zijn 190e skidag op het noordelijk halfrond en zijn 463e skidag in de afgelopen 546 dagen.

Vraag: Hoe vaak heeft de auteur geskied?
Antwoord: De auteur is de afgelopen 17 maanden zeven dagen per week aan het skiën geweest, wat neerkomt op 78 weken.

Vraag: Welke run heeft de auteur geskied op zijn laatste skidag?
Antwoord: De auteur heeft de Pipeline Couloir in het Snowbird Ski Resort in Utah geskied.

Vraag: Waarom was de Pipeline Couloir meestal gesloten?
Antwoord: De Pipeline Couloir is bijna nooit open tijdens de winter.

Vraag: Hoe kon de auteur de Pipeline Couloir skiën als deze meestal gesloten is?
Antwoord: De auteur had geluk dat de couloir op zijn laatste skidag open was.

Vraag: Hoe was de ski-ervaring van de auteur in de Pipeline Couloir?
Antwoord: Het was de derde keer dat de auteur de couloir skiede en het was absoluut de beste ervaring tot nu toe.

Vraag: Hoe verliep de afdaling van de auteur in de Pipeline Couloir?
Antwoord: De auteur begon om 8.30 uur met wandelen. Het was zacht en slushy aan de bovenkant, maar de vorige skiër had het meeste slechte sneeuw al uit de chute geschoven, dus de auteur kon met volle vaart naar beneden skiën.

Vraag: Welk weer was het tijdens de afdaling van de auteur?
Antwoord: Er was een matige oostenwind tijdens de afdaling.

Vraag: Hoe was het skiën op het lagere deel van de berg na de afdaling van de auteur in de Pipeline Couloir?
Antwoord: Het skiën op het lagere deel van de berg was geweldig, met patchy sneeuw en zelfs stukken gras waarop geskied kon worden.

Vraag: Waar vond deze ski-ervaring plaats?
Antwoord: Deze geweldige ski-ervaring vond plaats in Snowbird, Utah.

Sleuteltermen:

– Skidag: Een dag waarop iemand gaat skiën.
– Chute: Een steile helling of gang tussen rotsen of sneeuw.
– Bootpack: Een pad dat wordt gevormd door afdrukken van ski- of snowboardschoenen.
– Skins: Stukken materiaal die op de onderkant van ski’s worden bevestigd om grip te bieden tijdens het klimmen.
– Slushy: Natte, zachte sneeuw.

Suggesties voor gerelateerde links:

Snowbird ski resort
Skigebieden in Utah