Jong stel omgekomen in skiongeluk in de Italiaanse Alpen

Een tragisch ongeval heeft de wereld van de wintersport opgeschrikt. Een jonge skiër van de World Cup en zijn vriendin zijn omgekomen in de Italiaanse Alpen. Het Italiaanse Winter Sports Federation, ook wel bekend als FISI, heeft het nieuws bekendgemaakt. Lokale media melden dat Jean Daniel Pession, 28 jaar oud, en Elisa Arlian, vermoedelijk 26 of 27 jaar oud, ongeveer 700 meter naar beneden zijn gevallen vanaf Mount Zerbion in het skiresort Champoluc in de Aosta-vallei. Na een dag skiën keerden ze niet terug en hun families hebben de hulpdiensten ingeschakeld. Uiteindelijk werden ze gevonden door hun mobiele telefoon te traceren.

Volgens Italiaanse nieuwszender Rai waren ze bijna op de top toen ze door de berg werden verraden. “Ze zijn in de leegte gevallen en bedolven onder de sneeuw,” aldus Rai. Opmerkelijk is dat ze nog steeds aan elkaar vast zaten, als in een laatste omhelzing. Pession was lid van het Italiaanse nationale speedski-team en behaalde de 15e plaats tijdens de World Cup van 2021 en de 22e plaats tijdens de Wereldkampioenschappen van 2022. Arlian was een lerares en skilerares.

Foto’s van het gelukkige stel, waaronder een foto van Pession die Arlian kust op nieuwjaarsdag 2023, zijn te zien op People. “Voor nog eens honderd jaar zoals dit,” schreef hij. Er stromen nu condoleances binnen. “President Flavio Roda en de gehele Federatie betuigen hun medeleven aan de familie van Pession tijdens dit tragische ongeluk,” aldus FISI. “Twee jonge levens verwoest door een ongeval in de bergen,” luidt een verklaring van de raad voor de Aosta-vallei. “Die berg waar zij zo gepassioneerd over waren.”

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is er gebeurd in de Italiaanse Alpen?
Een jonge skiër van de World Cup en zijn vriendin zijn omgekomen na een val van ongeveer 700 meter vanaf Mount Zerbion in het skiresort Champoluc in de Aosta-vallei.

2. Wie heeft het nieuws bekendgemaakt?
Het Italiaanse Winter Sports Federation, ook wel bekend als FISI.

3. Wat is de leeftijd van de skiër en zijn vriendin?
De skiër, Jean Daniel Pession, was 28 jaar oud en zijn vriendin, Elisa Arlian, was vermoedelijk 26 of 27 jaar oud.

4. Hoe zijn ze gevonden?
Hun mobiele telefoon werd getraceerd door de hulpdiensten, waardoor ze uiteindelijk werden gevonden.

5. Hoe zijn ze precies omgekomen?
Ze zijn van de berg gevallen en bedolven onder de sneeuw nadat ze verrast werden door de berg.

6. Was er iets opmerkelijks aan hun situatie?
Ja, ze werden nog steeds aan elkaar vast gezonden, alsof ze elkaar vasthielden in een laatste omhelzing.

7. Wat waren de prestaties van Jean Daniel Pession?
Pession was lid van het Italiaanse nationale speedski-team en behaalde de 15e plaats tijdens de World Cup van 2021 en de 22e plaats tijdens de Wereldkampioenschappen van 2022.

8. Wat was het beroep van Elisa Arlian?
Arlian was een lerares en skilerares.

Gerelateerde links:
FISI
People