Tragisch Bergongeluk eist levens van professionele skiër en vriendin

Op 1 juni kwam de skigemeenschap in rouw te verkeren na een tragisch bergongeluk waarbij de professionele skiër Jean Daniel Pession en zijn vriendin Elisa Arlian om het leven kwamen. Het Italiaanse Winter Sport Federatie bevestigde het afschuwelijke nieuws dat Pession, 28 jaar oud, en Arlian, 27 jaar oud, bijna 700 meter naar beneden vielen tijdens een wandeling op de berg Zerbion in de regio Valle d’Aosta in Italië.

De lichamen van het stel werden uren na hun vermissing door hun families in de sneeuw gevonden. Reddingswerkers hadden een zware taak om hen te lokaliseren, aangezien er geen sporen op de rotsen waren die aangaven waar ze waren gevallen. Uiteindelijk slaagden de zoekploegen erin om via de mobiele telefoon van het stel hun locatie te bepalen.

De Italiaanse Winter Sport Federatie betuigde eer aan de getalenteerde Pession, die 15e werd in de finale van de World Cup 2021 en 22e op de Wereldkampioenschappen 2022. Federatievoorzitter Flavio Roda verklaarde: “Een vreselijke tragedie treft de wintersportwereld… Twee jonge levens gebroken door een ongeluk in de bergen, de bergen die hun passie waren.”

De federatie betuigde hun medeleven aan de families en de gehele skigemeenschap die dit immense verlies rouwt. Zoals een reddingswerker plechtig opmerkte, werd het stel “verraden door de bergen waar ze zo van hielden”.

Dit tragische incident herinnert ons eraan dat de bergen prachtig maar ook verraderlijk kunnen zijn. Het is belangrijk om altijd voorbereid en alert te zijn tijdens bergactiviteiten. Het is een trieste herinnering aan de risico’s die gepaard gaan met deze prachtige sport.

Onze gedachten gaan uit naar de families en vrienden van Jean Daniel Pession en Elisa Arlian, evenals naar de hele skigemeenschap die hun verlies betreurt. Moge zij rusten in vrede en hun passie voor de bergen voortleven in hun herinneringen.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is er gebeurd tijdens het bergongeluk?
Tijdens een wandeling op de berg Zerbion in de regio Valle d’Aosta in Italië zijn de professionele skiër Jean Daniel Pession en zijn vriendin Elisa Arlian bijna 700 meter naar beneden gevallen, met fatale afloop.

2. Hoe zijn de lichamen van het stel gevonden?
Reddingswerkers vonden de lichamen van het stel uren nadat ze als vermist waren opgegeven door hun families. Ze werden gelokaliseerd via de mobiele telefoon van het stel.

3. Wie heeft het nieuws bevestigd en een eerbetoon gebracht aan Jean Daniel Pession?
De Italiaanse Winter Sport Federatie heeft het nieuws bevestigd en heeft een eerbetoon gebracht aan Jean Daniel Pession, een talentvolle skiër die successen behaalde in de World Cup en de Wereldkampioenschappen.

4. Wat is de boodschap van de federatie aan de skigemeenschap?
De federatie betuigt medeleven aan de families en de hele skigemeenschap die dit immense verlies rouwt. Ze benadrukken dat de bergen prachtig maar ook verraderlijk kunnen zijn en dat het belangrijk is om altijd voorbereid en alert te zijn tijdens bergactiviteiten.

Belangrijke termen en jargon:

– Bergongeluk: Een ongeluk dat plaatsvindt tijdens bergactiviteiten, zoals bergbeklimmen, skiën of wandelen in bergachtige gebieden.
– Valle d’Aosta: Een regio in Italië bekend om zijn bergen en wintersportmogelijkheden.
– World Cup: Een internationale competitie in verschillende sporten, waaronder skiën.
– Wereldkampioenschappen: Een toernooi waarbij atleten uit verschillende landen strijden om de titel van wereldkampioen in een bepaalde sport.

Gerelateerde links:
wintersport.nl
fis-ski.com