Rethinking Adaptive Winter Sports: Northland Adaptive Recreation Program

Liefhebbers van wintersport weten dat skiën en snowboarden niet voor iedereen even toegankelijk zijn. Maar dankzij het nieuwe Northland Adaptive Recreation programma kunnen mensen met verschillende mogelijkheden nu volop genieten van wintersportactiviteiten. Dit programma, voorheen bekend als Courage Kenny Northland, is net klaar met het ski-/snowboardprogramma, waarbij vrijwilligers mensen met een handicap ondersteunen tijdens het skiën en snowboarden.

Het Northland Adaptive Recreation programma heeft meer dan 25 gemeenschapsvrijwilligers die deelnemen aan het programma. Deze vrijwilligers hebben verschillende ervaringsniveaus op het gebied van skiën. Mark Hanna, programmadeskundige en coördinator van vrijwilligers bij het Northland Adaptive Recreation programma, geeft aan dat ze erg blij zijn dat ze weer op de sneeuw kunnen glijden. Er zijn zitskiërs en staande skiërs die gebruik maken van adaptieve uitrusting om in de frisse lucht te genieten van het skiën.

Naast het winterprogramma biedt het Northland Adaptive Recreation programma het hele jaar door leuke en boeiende mogelijkheden aan voor zowel vrijwilligers als deelnemers. Hanna benadrukt dat er activiteiten zijn voor mensen van alle niveaus en vaardigheden, zoals downhill skiën, langlaufen, curling, kajakken en fietsen. Dit alles wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers die hun passie voor buitenrecreatie delen met anderen.

Hoewel het programma altijd op zoek is naar nieuwe vrijwilligers, zijn er al enkele vrijwilligers die al meer dan 10 of 15 jaar betrokken zijn bij het Northland Adaptive Recreation programma. Brian Tolley, een trouwe vrijwilliger, benadrukt hoeveel het programma voor zijn gezin betekent. Ook skiet hij samen met Nicole, die speciaal uit Canada is gekomen om deel te nemen aan het programma.

Shelley Aho, coördinator van het ski- en snowboardprogramma van het Northland Adaptive Recreation, benadrukt dat nieuwe vrijwilligers altijd welkom zijn, zelfs jongeren vanaf 16 jaar. Vrijwilligers kunnen zelfs meehelpen zonder ski’s, dus iedereen kan deelnemen en zijn of haar tijd doneren aan dit geweldige programma.

Ben je geïnteresseerd in het Northland Adaptive Recreation ski- en snowboardprogramma en wil je meer informatie? Neem dan snel een kijkje op hun website en leer meer over deze inspirerende activiteiten. En als je meer verhalen wilt lezen over skiën, bekijk dan ook onze andere artikelen over dit onderwerp. Laten we de mogelijkheden van wintersport voor iedereen vergroten!

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat is het Northland Adaptive Recreation programma?
Het Northland Adaptive Recreation programma is een programma dat mensen met verschillende mogelijkheden de kans geeft om te genieten van wintersportactiviteiten, zoals skiën en snowboarden. Het programma wordt ondersteund door vrijwilligers en biedt ook het hele jaar door andere recreatiemogelijkheden aan.

2. Wat houdt het ski-/snowboardprogramma in?
Het ski-/snowboardprogramma van het Northland Adaptive Recreation programma bestaat uit vrijwilligers die mensen met een handicap ondersteunen tijdens het skiën en snowboarden. Dit stelt mensen met verschillende mogelijkheden in staat om te genieten van wintersportactiviteiten.

3. Hoeveel gemeenschapsvrijwilligers nemen deel aan het programma?
Meer dan 25 gemeenschapsvrijwilligers nemen deel aan het programma. Deze vrijwilligers hebben verschillende ervaringsniveaus op het gebied van skiën.

4. Welke activiteiten worden nog meer aangeboden door het Northland Adaptive Recreation programma?
Naast het ski-/snowboardprogramma biedt het Northland Adaptive Recreation programma het hele jaar door activiteiten aan zoals downhill skiën, langlaufen, curling, kajakken en fietsen. Deze activiteiten zijn geschikt voor mensen van alle niveaus en vaardigheden.

5. Kan iedereen deelnemen als vrijwilliger, zelfs als ze niet kunnen skiën?
Ja, iedereen kan deelnemen als vrijwilliger, zelfs zonder ski’s. Het programma verwelkomt nieuwe vrijwilligers van alle leeftijden, waaronder jongeren vanaf 16 jaar.

Voor meer informatie over het Northland Adaptive Recreation ski- en snowboardprogramma kun je terecht op hun website. Bekijk ook onze andere artikelen over skiën voor meer inspirerende verhalen. Laten we de mogelijkheden van wintersport voor iedereen vergroten!