Skijoring: Een Spectaculaire Winter Sport die Verbindingen Smeedt

Het Wood River Extreme Skijoring Association-evenement in Bellevue kwam zondagmiddag ten einde en skiërs en snowboarders uit de hele Intermountain-regio kwamen naar Bellevue voor deze unieke sport en een kans op een deel van de prijzenpot van $10.000.

Wat is skijoring eigenlijk? Skijoring is een wintersport waarbij een skiër, of in sommige gevallen tijdens dit evenement, snowboarders, worden voortgetrokken door een ruiter te paard op een recht parcours. Ze moeten ringen grijpen, door poorten gaan en over hindernissen springen in de snelst mogelijke tijd.

Het klinkt als een absoluut avontuur, maar hoe beginnen skijorers aan deze sport?

“Ik dacht altijd dat het cool was, maar ik wist nooit dat snowboarders achter het paard konden gaan. Vorig jaar ontdekte ik dat snowboarders zijn toegestaan en hun eigen divisie hebben, dus ik deed vorig jaar mijn eerste poging en ik werd derde,” zei Taylor Cnossen, een skijorer van het tweede jaar.

“Ik ben altijd al een skiër geweest sinds ik een klein kind was. Ik heb vrienden die paarden hebben en vorig jaar begonnen ze eraan deel te nemen. Ze zeiden tegen me: ‘Kom naar ons huis, we hebben een baan gebouwd en we zijn begonnen.’ Vorig weekend deed ik mijn eerste skijor en nu zijn we hier,” aldus Jay Dixon, een skijorer voor de tweede keer.

De paarden kunnen snelheden tot 35 mijl per uur halen op het rechte stuk, en de verse sneeuw op zondag hielp ook mee aan de snelle tijden.

Skijorers hoeven geen eigen paard te hebben, wat interessante mogelijkheden biedt voor het leggen van verbindingen.

“Het is een teamsport, dus je vormt een team met een ruiter en je coördineert dat gewoon. Ik ben gewoon een snowboarder, zonder paarden of iets dergelijks. Dus, je zoekt gewoon mensen die paarden hebben en bereid zijn om je voort te trekken, en ze zijn er allemaal voor,” aldus Cnossen.

Als je nog nooit eerder geskijord hebt, net zoals de meeste mensen in Idaho, maar toch interesse hebt in deze onbekende sport, is er geen leeftijdslimiet om te beginnen en het is een geweldige ervaring voor iedereen die meedoet.

“Als je een beetje aarzelt om achter een paard te gaan, probeer het dan gewoon. Er zijn hier kinderen die geweldig zijn, dus kom en probeer het,” zei Dixon.

Voor de resultaten van het evenement in 2024 kun je deze link volgen naar de website van het Wood River Extreme Skijoring Association: [https://woodriveresja.com/results/](https://woodriveresja.com/results/)

Copyright 2024 KMVT. Alle rechten voorbehouden.

Skijoring: Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is skijoring?
Skijoring is een wintersport waarbij een skiër of snowboarder door een ruiter te paard wordt voortgetrokken op een recht parcours. De deelnemers moeten ringen grijpen, door poorten gaan en over hindernissen springen in de snelst mogelijke tijd.

Hoe beginnen skijorders aan deze sport?
Om te beginnen met skijoring, heb je geen eigen paard nodig. Skijorders kunnen teams vormen met ruiters die bereid zijn hen voort te trekken. Het is een teamsport waarbij samenwerking essentieel is.

Zijn er leeftijdslimieten om te beginnen met skijoring?
Nee, er zijn geen leeftijdslimieten om te beginnen met skijoring. Deze sport is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is, ongeacht leeftijd.

Zijn snowboarders toegestaan bij het skijoring evenement?
Ja, tijdens dit evenement hebben snowboarders de mogelijkheid om deel te nemen en ze hebben hun eigen divisie.

Hoe snel kunnen de paarden rennen tijdens het skijoring evenement?
De paarden kunnen snelheden tot 35 mijl per uur bereiken op het rechte stuk van het parcours.

Gerelateerde links:
Wood River Extreme Skijoring Association