Valerie Grenier vastberaden om terug te keren naar de skipistes na ernstige blessure

Valerie Grenier, de Canadese alpineskiër, is vastberaden om terug te keren naar de skipistes, maar onzeker over wanneer dit zal gebeuren. Na haar verschrikkelijke crash tijdens de World Cup super-G-race in Cortina d’Ampezzo op 28 januari, kon Grenier geen duidelijke tijdlijn geven voor haar terugkeer, vanwege de ernst van haar blessures.

Ze scheurde haar voorste kruisband (ACL) en deels haar binnenste knieband (MCL), maar het is nog niet zeker of ook haar MCL moet worden gerepareerd. Daarnaast is er mogelijk schade aan haar meniscus, maar dit kon niet worden vastgesteld vanwege het metaal in haar been van een eerdere blessure.

Het herstelproces en de duur van de revalidatie zijn dus nog onzeker. Deze crash is niet de eerste grote crash in Grenier’s carrière. In februari 2019 brak ze haar rechterbeen op vier plaatsen, evenals haar enkel, tijdens een trainingsrun in Are, Zweden, waar ze met ongeveer 130 kilometer per uur ging.

Grenier onderging een operatie aan haar schouder op 31 januari en zal binnenkort een knieoperatie ondergaan. Het herstelproces voor haar schouder is echter nog onduidelijk, omdat dit nog recent is. Afhankelijk van haar herstel kan Grenier mogelijk niet met krukken lopen en moet ze mogelijk een rolstoel gebruiken.

Ondanks deze tegenslagen blijft Grenier positief. Ze geeft de willekeurigheid van de topsport de schuld van haar blessure en ziet het als een onderdeel van de risico’s van het skiën op hoog niveau. Grenier is vastbesloten om terug te keren naar de snelheidsdisciplines van de afdaling en de super-G, nadat ze zich na haar vorige blessure had gericht op de technische reuzenslalom.

Ze gelooft dat ze sinds haar laatste blessure technisch een betere skiër is geworden, wat haar vertrouwen geeft om weer op snelheid te skiën. Ze heeft de mentale kracht om deze uitdaging aan te gaan en is vastberaden om terug te komen.

Hoewel haar blessure haar plannen vertraagt, twijfelt Grenier er niet aan dat ze haar passie voor de sport voortzet. Ze zal blijven strijden en haar vaardigheden verder ontwikkelen, met als doel terug te keren naar de top van het alpineskiën.

Valerie Grenier: Terug naar de Skipistes na Ernstige Blessure – FAQ

Wat is er gebeurd met Valerie Grenier tijdens de World Cup super-G-race in Cortina d’Ampezzo?
Valerie Grenier, de Canadese alpineskiër, heeft een verschrikkelijke crash gehad tijdens de World Cup super-G-race in Cortina d’Ampezzo op 28 januari.

Wat zijn de blessures van Grenier?
Grenier heeft haar voorste kruisband (ACL) gescheurd en deels haar binnenste knieband (MCL). Het is nog onzeker of ook haar MCL gerepareerd moet worden. Daarnaast is er mogelijk schade aan haar meniscus, maar dit kan niet worden vastgesteld vanwege eerder metaal in haar been van een eerdere blessure.

Wat is de hersteltijd en duur van de revalidatie?
Vanwege de ernst van haar blessures is het herstelproces en de duur van de revalidatie nog onzeker.

Was dit de eerste grote crash in Grenier’s carrière?
Nee, in februari 2019 brak Grenier haar rechterbeen op vier plaatsen, evenals haar enkel, tijdens een trainingsrun in Are, Zweden.

Heeft Grenier een operatie ondergaan?
Ja, Grenier heeft een operatie aan haar schouder ondergaan op 31 januari en zal binnenkort een knieoperatie ondergaan.

Wat is de status van het herstel van Grenier’s schouder?
Het herstelproces voor haar schouder is nog onduidelijk omdat dit nog recent is.

Hoe is Grenier van plan zich voort te bewegen tijdens haar herstel?
Afhankelijk van haar herstel kan Grenier mogelijk niet met krukken lopen en moet ze mogelijk een rolstoel gebruiken.

Blijft Grenier positief ondanks de tegenslagen?
Ja, Grenier blijft positief en beschouwt de blessure als een onderdeel van de risico’s van het skiën op hoog niveau.

Welke disciplines streven Grenier’s terugkeer na?
Grenier is vastbesloten om terug te keren naar de snelheidsdisciplines van de afdaling en de super-G, nadat ze zich na haar vorige blessure had gericht op de technische reuzenslalom.

Denkt Grenier dat ze beter is geworden sinds haar vorige blessure?
Ja, Grenier gelooft dat ze sinds haar vorige blessure technisch een betere skiër is geworden, wat haar vertrouwen geeft om weer op snelheid te skiën.

Gaat Grenier haar passie voor de sport voortzetten?
Ja, Grenier zal blijven strijden en haar vaardigheden verder ontwikkelen, met als doel terug te keren naar de top van het alpineskiën.

Gerelateerde links:
Ski Federation
Alpineskiing.com
Ski World Cup