Vermont Ski Areas Attract Visitors Despite Challenging Winter

Ondanks het ongunstige weer deze winter voor skiën en snowboarden is het aantal bezoekers aan de skigebieden in Vermont stabiel gebleven. Volgens een persbericht van de Vermont Ski Areas Association (Ski Vermont) werden er 4,1 miljoen skibezoeken gemeld, een afname van minder dan een half procentpunt ten opzichte van het seizoen 2022-2023. “Het aantal bezoeken dit seizoen blijft 4 procent boven het tienjarig gemiddelde van Vermont en overtreft een afname van 6,2 procent in bezoeken aan de regio Northeast (12,4 miljoen) en een afname van 6,6 procent in nationale bezoeken (60,4 miljoen)”, aldus het persbericht. “Vermont blijft de top skistaat in het oosten en de vierde grootste van het land, gemeten naar skibezoeken, een belangrijke prestatie-indicator voor de wintersportindustrie.”

Tijdens het seizoen 2023-2024 hadden de skigebieden in Vermont gemiddeld 124 openingsdagen en een sneeuwval van 199 inches. Deze cijfers vertegenwoordigen één dag meer dan het tienjarig gemiddelde, en 32 inches meer dan vorig jaar en 15 inches boven het tienjarig gemiddelde.

De Vermontse schatkistbewaarder Mike Pieciak, spreker op het jaarlijkse evenement van de vereniging, noemde buitenrecreatie “een belangrijk onderdeel van het Vermontse voordeel, het biedt gemeenschap en een verbinding met de natuur die andere staten niet kunnen evenaren.” Hij vertelde aan de Reformer: “De skigebieden van Vermont en de buitenrecreatie-industrie zijn essentieel om mensen naar onze staat te trekken en onze economie te ondersteunen. De industrie creëert goedbetaalde banen in onze landelijke gemeenschappen, van skileraren en sneeuwkanonnen tot detailhandelsbedrijven en de horecasector. Het trekt ook miljoenen bezoekers per jaar naar onze staat en draagt 4,6 procent bij aan het jaarlijkse bruto binnenlands product van Vermont, het op één na hoogste percentage in het land, na alleen Hawaii.”

Met het klimaat in Vermont dat warmer en natter wordt, benadrukte Pieciak dat het cruciaal is om de buitenrecreatie-industrie te blijven ondersteunen om ervoor te zorgen dat iedereen jarenlang van ons unieke landschap en natuurlijke omgeving kan genieten. “Onze skigebieden gaan voorop door hun aanbod te diversifiëren, met mountainbiken als populaire attractie tijdens de warmere maanden”, aldus Pieciak. “Terwijl we onze economie blijven laten groeien en nieuwe bewoners aantrekken, is het behoud van ons milieu en de ondersteuning van duurzame ontwikkeling essentieel.”

Ski Vermont-president Molly Mahar ziet de bezoekersaantallen van dit jaar als positief. “Deze lichte verandering in skibezoeken ten opzichte van vorig jaar benadrukt de efficiëntie en duurzaamheidsverbeteringen die de alpiene skigebieden in Vermont hebben doorgevoerd, met name in de sneeuwproductie”, aldus Mahar in het persbericht. “Aggressieve investeringen in nieuwe technologie, flexibele bedrijfsvoering en hard werk hebben gezorgd voor de omstandigheden om skibezoeken dit seizoen op peil te houden – niet alleen belangrijk voor de skigebieden, maar ook voor alle bedrijven die afhankelijk zijn van een sterke toeloop van skiërs voor hun eigen succes.”

Hoewel er sprake was van een trage start en onvoorspelbaar weer tijdens twee van de drie piekbezoekperiodes, waren er ook late sneeuwstormen en een toename van toeristen vanwege de totale zonsverduistering. “Skigebieden die zich bevonden in het pad van totale duisternis meldden een bezettingsgraad van 100 procent en een sterke toeloop, en in de hele staat hebben veel gasten geprofiteerd van de late sneeuwval”, aldus het persbericht. “Verschillende gebieden hebben ook hun seizoen verlengd, met Jay Peak en Sugarbush die tot mei open waren en Killington die opnieuw tot juni skiede om het langste seizoen in het oosten aan te bieden.”

Rekening houdend met de impact van inflatie op het resort en de gasten heeft Jay Peak aangekondigd dat het brede prijsverlagingen en bevriezingen zal doorvoeren voor zaken als lifttickets, speciale aanbiedingen in de cafetaria, toegang tot het waterpark, bepaalde verblijfsarrangementen en eten en drinken. “We kunnen dit probleem misschien niet zelf oplossen, maar we zullen proberen het zo gemakkelijk mogelijk te maken om hier te komen en te genieten van jezelf deze winter via het programma Missie Betaalbaarheid”, zei Steve Wright, algemeen manager bij Jay Peak, via sociale media.

Ski Vermont meldde dat de 26 leden van de langlaufgebieden in totaal 202.485 skibezoeken dit seizoen hebben gemeld, wat een afname van 49,6 procent is ten opzichte van het vorige seizoen. De vereniging noemde langlaufgebieden “sterker afhankelijk van natuurlijke sneeuwval”. Sommige langlaufgebieden konden pas in de tweede week van januari openen, aldus het persbericht. “Sommige gebieden meldden dat de afname in inkomsten niet in verhouding stond tot het aantal skibezoeken dankzij de verkoop van seizoenspassen en andere inkomstenstromen”, aldus het persbericht.

Veelgestelde vragen (FAQs):

1. Wat is het aantal skibezoeken gemeld in Vermont?
– Er werden 4,1 miljoen skibezoeken gemeld in Vermont.

2. Hoeveel skibezoeken is dit in vergelijking met het vorige seizoen?
– Dit vertegenwoordigt een afname van minder dan een half procentpunt ten opzichte van het seizoen 2022-2023.

3. Hoe verhoudt het aantal bezoeken in Vermont zich tot andere regio’s en het land?
– Vermont is de top skistaat in het oosten en de vierde grootste van het land in termen van skibezoeken. Dit overtrof een afname van bezoeken in de regio Northeast met 6,2 procent en een afname van nationale bezoeken met 6,6 procent.

4. Wat waren de gemiddelde openingsdagen van de skigebieden in Vermont tijdens het seizoen 2023-2024?
– De skigebieden hadden gemiddeld 124 openingsdagen tijdens het seizoen 2023-2024.

5. Hoeveel sneeuwval was er in Vermont tijdens het seizoen 2023-2024?
– Er was een sneeuwval van 199 inches, wat 32 inches meer is dan vorig jaar en 15 inches boven het tienjarig gemiddelde.

6. Hoe draagt de buitenrecreatie-industrie bij aan de economie van Vermont?
– De buitenrecreatie-industrie, inclusief de skigebieden, draagt 4,6 procent bij aan het jaarlijkse bruto binnenlands product van Vermont, het op één na hoogste percentage in het land.

7. Waarom is het ondersteunen van de buitenrecreatie-industrie cruciaal?
– Met het klimaat warmer en natter in Vermont, is het belangrijk om de buitenrecreatie-industrie te ondersteunen om ervoor te zorgen dat iedereen jarenlang van het unieke landschap en de natuurlijke omgeving kan genieten.

8. Welke maatregelen hebben skigebieden in Vermont genomen om skibezoeken op peil te houden?
– Skigebieden hebben geïnvesteerd in nieuwe technologie, flexibele bedrijfsvoering en duurzame ontwikkeling om skibezoeken op peil te houden.

9. Hoe ziet de toekomst eruit voor skigebieden en de wintersportindustrie in Vermont?
– Ski Vermont-president Molly Mahar is positief over de bezoekersaantallen en benadrukt de efficiëntie en duurzaamheidsverbeteringen die skigebieden hebben doorgevoerd.

10. Hoe heeft de langlaufsituatie in Vermont zich ontwikkeld?
– Er was een afname van 49,6 procent van het aantal skibezoeken in langlaufgebieden in vergelijking met het vorige seizoen, omdat langlaufgebieden sterker afhankelijk zijn van natuurlijke sneeuwval.

Belangrijke termen en jargon:

– Skibezoeken: Het aantal bezoeken aan skigebieden.
– Sneeuwval: De totale hoeveelheid sneeuw die in een bepaalde periode valt.
– Buitenrecreatie-industrie: De industrie die zich bezighoudt met recreatieve activiteiten in de buitenlucht, zoals skiën, snowboarden en wandelen.
– Bruto binnenlands product (BBP): De totale waarde van alle goederen en diensten die in een land worden geproduceerd in een bepaalde periode.
– Inflatie: De stijging van de prijzen van goederen en diensten in een economie over een bepaalde periode.
– Seizoenspassen: Pasjes die toegang geven tot skigebieden gedurende het hele seizoen.

Suggesties voor gerelateerde links:

Ski Vermont: Website van Ski Vermont, de Vermont Ski Areas Association.
Jay Peak Resort: Officiële website van Jay Peak Resort in Vermont.
Sugarbush: Officiële website van Sugarbush Resort in Vermont.
Killington: Officiële website van Killington Resort in Vermont.