Resorts in Zuid-Amerika verwelkomen vroeg sneeuwseizoen door overvloedige sneeuwval

Terwijl de meesten van ons in Noord-Amerika zuchten onder een hittegolf eind juni, worden de skigebieden ten zuiden van de evenaar bedolven onder een dikke laag sneeuw. Zo erg zelfs dat één skigebied de openingsdag al voor de tweede keer heeft moeten uitstellen. Het Chileense Portillo heeft tot nu toe een totaal van 198 inch sneeuw ontvangen, wat slechts twee inches minder is dan het gemiddelde sneeuwval van 200 inches voor het seizoen, voordat het resort officieel geopend is.

Oorspronkelijk gepland om het seizoen te starten tijdens het weekend van 20 juni, ontving het resort, dat zich op ongeveer twee uur rijden van Santiago bevindt, meer dan 100 inches sneeuw vóór de openingsdag, waardoor het werd gedwongen om de opening uit te stellen tot 26 juni. Opnieuw heeft een winterstorm die zich deze week richt op de Andes het resort ertoe gebracht om het begin van het seizoen opnieuw uit te stellen, dit keer tot 29 juni.

Het is veilig om te zeggen dat skiërs in Portillo de start van het 75e jubileumseizoen kunnen vieren met een langverwachte poederdag.

De huidige wintersportseizoen in Zuid-Amerika in 2024 is behoorlijk opwindend, om het zachtjes uit te drukken. In mei konden verschillende skigebieden enkele weekends eerder openen vanwege overvloedige sneeuwval aan het begin van het seizoen. Voordat de kalender zelfs maar naar juni werd omgedraaid, begonnen resorts zoals Valle Nevado, El Colorado en La Parva in Chili liften te draaien dankzij winterstormen die 4 tot 6 voet sneeuw brachten. Cerro Catedral in Argentinië, in het zuidelijkste deel van het land, zag eind mei een verbazingwekkende acht voet sneeuw.

En Las Leñas, gelegen nabij de Argentijnse stad Mendoza, kreeg zoveel sneeuw dat de toegangsweg volledig bedolven is. Het skigebied zou op 20 juni een pre-openingsfeest houden, maar te veel sneeuw maakte dat onmogelijk. Het resort zal nu op 29 juni openen met naar verluidt 19 voet sneeuw op de top van 11.000 voet.

Deze overvloed aan sneeuw aan het begin van het seizoen kan resulteren in een van de langste seizoenen in de recente geschiedenis van de bergresorts in Zuid-Amerika. Terwijl ze meestal in september beginnen af te bouwen, kan een dik sneeuwdek de winter tot oktober verlengen, net lang genoeg voordat de sneeuw hier in Noord-Amerika weer begint te vallen.

We hebben het al eerder gezegd, maar we zeggen het nu iets luider voor degenen die het nog niet gehoord hebben: als een skireis naar de resorts van de Andes je aanspreekt, dan is dit misschien de zomer om het te doen. Er is nog nooit eerder zo’n vroeg seizoen geweest, en onze dollar heeft daar behoorlijk wat waarde. Bovendien biedt Portillo 15 procent korting op boekingen gemaakt vóór 26 juli voor een traditionele skivakantie, inclusief skipassen, accommodatie en maaltijden. Voor het speciale aanbod kunt u een e-mail sturen naar [email protected].

Bekijk de Definitieve Gids voor Skiën in Zuid-Amerika van SKI voor alle details over de must-visit resorts, de beste reistijden, hoe er te komen, en meer reisadvies.

FAQ:

Wat is de reden voor het uitstel van de opening van het Portillo-skiresort?
Het Portillo-skiresort in Chili heeft de openingsdag al twee keer moeten uitstellen vanwege overvloedige sneeuwval.

Wat is de totale hoeveelheid sneeuw die het Portillo-skiresort heeft ontvangen?
Het Portillo-skiresort heeft tot nu toe 198 inch sneeuw ontvangen, slechts twee inches minder dan het gemiddelde sneeuwval van 200 inches voor het seizoen.

Welke andere skigebieden in Zuid-Amerika hebben ook veel sneeuw ontvangen?
Andere skigebieden in Zuid-Amerika, zoals Valle Nevado, El Colorado, La Parva in Chili, Cerro Catedral in Argentinië en Las Leñas nabij Mendoza, hebben ook overvloedige sneeuw ontvangen.

Hoe lang kan het skiseizoen in Zuid-Amerika mogelijk verlengd worden?
Het skiseizoen in Zuid-Amerika kan mogelijk verlengd worden tot oktober als gevolg van het dikke sneeuwdek aan het begin van het seizoen.

Wat voor speciale aanbieding biedt Portillo aan?
Portillo biedt 15 procent korting op boekingen gemaakt vóór 26 juli voor een traditionele skivakantie, inclusief skipassen, accommodatie en maaltijden.

Where can I find more information about skiing in South America?
You can find more information about skiing in South America in the Definitieve Gids voor Skiën in Zuid-Amerika (in Dutch) by SKI magazine.