Zware regenval zorgt voor afgelasting Wereldbeker slalom in Bansko

De mannen Wereldbeker slalom die afgelopen zondag in Bansko, Bulgarije, gehouden zou worden, is vanwege zware regenval geannuleerd. De race werd gestopt na de eerste run, waarin Olympisch kampioen Clement Noel aan de leiding stond. De Internationale Ski- en Snowboardfederatie gaf aan dat de veiligheid van de skiërs in het gedrang kwam vanwege de slechte zichtbaarheid en de onvoorspelbare omstandigheden.

Het is nog niet duidelijk of de race opnieuw gepland zal worden. De eerstvolgende slaloms vinden plaats in de Verenigde Staten, op 25 februari in Palisades Tahoe, en op 3 maart in Aspen. De weersomstandigheden tijdens de race in Bansko waren erg slecht, met natte sneeuw in de ochtend en aanhoudende regen gedurende de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat de bovenste laag van het parcours, genaamd de Tomba course, zacht werd en steeds slechter werd na elke skiër die startte.

Clement Noel wist een indrukwekkende voorsprong te behouden in de eerste run, waarbij geen enkele skiër na de top acht binnen twee seconden van zijn tijd eindigde. Helaas kon Noel zijn voorsprong niet behouden door een vermoedelijke fout in zijn run, waarbij hij een poort raakte. De Noor Timon Haugan eindigde uiteindelijk als tweede, gevolgd door Henrik Kristoffersen op de derde plaats. Manuel Feller, die na zeven races bovenaan staat in het klassement, eindigde als vijfde met een achterstand van 1,30 seconden.

Dit is de tweede slalomrace dit seizoen die vanwege slecht weer geannuleerd moest worden, nadat een race in Val d’Isere, Frankrijk, al in december moest worden afgelast. De mannen Wereldbeker gaat volgend weekend verder in Noorwegen met een afdaling en super-G in Kvitfjell.

FAQ:

1. Waar vond de afgelaste mannen Wereldbeker slalom plaats?
De afgelaste mannen Wereldbeker slalom vond plaats in Bansko, Bulgarije.

2. Waarom werd de race geannuleerd?
De race werd geannuleerd vanwege zware regenval, waardoor de veiligheid van de skiërs in het gedrang kwam vanwege slechte zichtbaarheid en onvoorspelbare omstandigheden.

3. Wie stond aan de leiding na de eerste run?
Olympisch kampioen Clement Noel stond aan de leiding na de eerste run.

4. Zal de race opnieuw worden gepland?
Het is nog niet duidelijk of de race opnieuw zal worden gepland.

5. Waar vinden de volgende slalomraces plaats?
De volgende slalomraces vinden plaats in Palisades Tahoe, Verenigde Staten op 25 februari en in Aspen, Verenigde Staten op 3 maart.

Belangrijke termen/jargon:

– Olympisch kampioen Clement Noel: Een skiër die de gouden medaille heeft gewonnen in de slalomrace tijdens de Olympische Spelen.
– Ski- en Snowboardfederatie: Een organisatie die verantwoordelijk is voor het reguleren en organiseren van ski- en snowboardevenementen.
– Top acht: De acht skiërs met de snelste tijden in de eerste run van de race.
– Noor Timon Haugan: Een skiër uit Noorwegen die als tweede eindigde in de afgelaste race.
– Henrik Kristoffersen: Een skiër die als derde eindigde in de afgelaste race.
– Manuel Feller: Een skiër die momenteel bovenaan staat in het klassement en als vijfde eindigde in de afgelaste race.
– Val d’Isere: Een plaats in Frankrijk waar een eerdere slalomrace werd geannuleerd vanwege slecht weer.
– Kvitfjell: Een plaats in Noorwegen waar de mannen Wereldbeker slalomrace volgend weekend wordt voortgezet.

Gerelateerde links:
Internationale Ski- en Snowboardfederatie