Winter Vinecki neemt leiding in jacht op World Cup-titel in aerials

Winter Vinecki heeft een cruciale overwinning behaald bij Lac-Beauport, waarmee ze haar kansen vergroot om de World Cup-titel in het aerials-discipline te winnen. De Amerikaanse wist zich op het nippertje als zesde te plaatsen voor de tweede run van de finale. Daar maakte ze gebruik van haar herkansing en voerde als enige vrouw een driedubbele sprong uit, waarmee ze een back lay-full-full landde en de overwinning behaalde met een score van 97,88 punten.

Op het podium werd ze vergezeld door China’s Chen Meiting en Australië’s Danielle Scott. De overwinning is voldoende om Scott in te halen in het World Cup-klassement. Met nog één evenement te gaan, heeft Vinecki een kleine voorsprong van 12 punten op de titelverdediger en zal de titel worden beslist tijdens het laatste evenement van het seizoen in Kazachstan.

Dit geldt ook voor de mannen, alleen is de Chinese atleet Qi Guangpu veel zekerder van zijn overwinning. Op deze gelegenheid moest Qi genoegen nemen met de zesde plaats, nadat hij een sterke prestatie had geleverd in de eerste run maar niet kon herhalen in de tweede run. In plaats daarvan behaalde zijn landgenoot Zhang Yifan de overwinning met een score van 119,03 punten, gevolgd door een andere Chinese atleet, Wang Xindi. Noe Roth uit Zwitserland vervolledigde het podium, maar Qi gaat met een voorsprong van 70 punten de laatste World Cup-wedstrijd in.

Deze prestaties laten zien dat Vinecki en Qi op koers liggen voor de World Cup-titels in het aerials-discipline. Het belooft een spannende en competitieve finale te worden in Kazachstan, waar beide atleten zullen strijden om de hoogste eer.

FAQ:

1. Wie heeft de overwinning behaald bij Lac-Beauport?
Winter Vinecki heeft de overwinning behaald bij Lac-Beauport.

2. In welke discipline heeft ze de overwinning behaald?
Ze heeft de overwinning behaald in het aerials-discipline.

3. Hoe heeft Winter Vinecki haar overwinning behaald?
Ze maakte gebruik van haar herkansing en voerde als enige vrouw een driedubbele sprong uit, waarmee ze een back lay-full-full landde.

4. Wat was haar score?
Haar score was 97,88 punten.

5. Wie stonden er nog meer op het podium bij de vrouwen?
Op het podium stonden China’s Chen Meiting en Australië’s Danielle Scott.

6. Hoe heeft deze overwinning invloed op het World Cup-klassement?
De overwinning is voldoende om Scott in te halen in het World Cup-klassement. Vinecki heeft nu een kleine voorsprong van 12 punten op de titelverdediger.

7. Waar wordt de laatste World Cup-wedstrijd gehouden?
De laatste World Cup-wedstrijd wordt gehouden in Kazachstan.

8. Wie is er zeker van zijn overwinning bij de mannen?
De Chinese atleet Qi Guangpu is zeker van zijn overwinning bij de mannen.

9. Wie heeft de overwinning behaald bij de mannen?
Zijn landgenoot Zhang Yifan won de wedstrijd bij de mannen.

10. Wat is de voorsprong van Qi Guangpu in het World Cup-klassement?
Qi gaat met een voorsprong van 70 punten de laatste World Cup-wedstrijd in.

Belangrijke termen en jargon:

– Aerials: een discipline in het freestyleskiën waarbij de skiër acrobatische sprongen maakt tijdens het skiën op een helling.

Suggesties voor verwante links:

FIS-ski homepage
Officiële website van de Aerials World Cup
Website van Lac-Beauport
Officiële toerismewebsite van Kazachstan