Dodelijk lawine-incident in Bulgaars skigebied

In een tragisch voorval is een Griekse skiër om het leven gekomen nadat een groep skiërs werd getroffen door een lawine in het skigebied Borovets in Bulgarije, zo meldden Bulgaarse media.

De lawine had naar schatting een lengte van 150 meter en een breedte van 30 meter. Meer dan 15 reddingswerkers en vier reddingshonden werden ingezet om de vermiste persoon te vinden. Helaas werd het slachtoffer uiteindelijk dood aangetroffen.

Naar aanleiding van het incident heeft de Bulgaarse Bergreddingsdienst een waarschuwing uitgegeven, waarin wordt opgeroepen om de noordelijke, noordoostelijke en oostelijke zijden van het skigebied Borovets in het Rilagebergte te vermijden.

Het exacte aantal skiërs dat zich op dat moment op de piste bevond, is niet duidelijk, maar naar verluidt waren er ten minste vier Grieken aanwezig en zijn er geen andere vermisten.

Lawine-ongevallen zijn een ernstig risico voor skiërs en bergbeklimmers. Het is belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de weersomstandigheden en de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. De Bergreddingsdienst speelt een cruciale rol bij het redden van mensen in noodsituaties, zoals bij dit tragische incident.

Onze gedachten gaan uit naar het slachtoffer en zijn familie. We hopen dat dit incident kan worden gebruikt als een herinnering voor iedereen om veiligheid op de berg altijd op de eerste plaats te zetten.

Veelgestelde vragen

Q: Wat is er gebeurd in het skigebied Borovets in Bulgarije?
A: Een groep skiërs werd getroffen door een lawine, waarbij een Griekse skiër om het leven kwam.

Q: Hoe groot was de lawine?
A: De lawine had naar schatting een lengte van 150 meter en een breedte van 30 meter.

Q: Hoeveel reddingswerkers en reddingshonden werden ingezet?
A: Er werden meer dan 15 reddingswerkers en vier reddingshonden ingezet.

Q: Wat waren de aanbevelingen van de Bulgaarse Bergreddingsdienst na het incident?
A: De Bergreddingsdienst heeft opgeroepen om de noordelijke, noordoostelijke en oostelijke zijden van het skigebied Borovets te vermijden.

Q: Hoeveel skiërs waren er op dat moment op de piste?
A: Het exacte aantal skiërs is niet duidelijk, maar er waren naar verluidt ten minste vier Griekse skiërs en er zijn geen andere vermisten.

Definities

– Lawine: Een grote massa sneeuw die bergafwaarts komt en vaak een gevaar vormt voor skiërs en bergbeklimmers.

– Bergreddingsdienst: Een organisatie die verantwoordelijk is voor het redden van mensen in noodsituaties in berggebieden.

Gerelateerde links

Bulgaria Ski
Bulgaria Travel