Geliefde taak van vrijwilliger wordt twee keer uitgevoerd in turbulente skiseizoen

In een tumultueus sneeuwjaar kreeg Steve Sleep, een langdurige vrijwilliger voor het onderhouden van de Dakota Ridge-trail, de kans om zijn favoriete taak van het seizoen tweemaal uit te voeren. Voordat de eerste ski over de loipe kan glijden, haalt Sleep de machine tevoorschijn die de sneeuw aandrukt en de karakteristieke dubbele sporen door het winterwonderland boven Wilson Creek maakt.

Dit jaar kreeg Sleep de mogelijkheid om dat pre-opening hoogtepunt een tweede keer te ervaren. De ridge sloot slechts tweeëneenhalve week na het uitgestelde seizoen, maar dankzij de toegenomen neerslag van de late winter heropende de site op 2 maart.

Aidan Buckley, manager communicatie en betrokkenheid bij de SCRD, zei dat het park niet op het niveau zou functioneren zonder de hulp van het toegewijde team van vrijwilligers. “Ze komen in allerlei weersomstandigheden om de skipistes te prepareren en ervoor te zorgen dat ze in topconditie zijn voor bezoekers,” zei hij.

Maar waar het gebrek aan sneeuw aan het begin van het seizoen een uitdaging was, heeft de ridge nu te maken met overvloedige sneeuwval. Sleep zei dat het grootste probleem voor vrijwilligers nu de constante sneeuwval is. “Je zou denken dat mensen die op een skigebied werken blij zouden zijn om al die verse sneeuw te zien,” zei Sleep. “Maar op langlaufpaden moeten we constant de sneeuw beheren. Als het door de wind is weggeblazen of als het diep is, moeten we de paden eigenlijk opnieuw opbouwen terwijl we bezig zijn.”

Groomers doen veel meer dan alleen paden verzorgen, aldus Sleep. De dag begint met het sneeuwvrij maken rondom de ingangen van de gebouwen in het park, gevolgd door een inspectie van de verschillende machines die dagelijks worden gebruikt. Daarna wordt de “piston-builder” gebruikt om andere gebouwen toegankelijk te maken.

Nadat het onderhoud rond de gebouwen is voltooid, is de volgende prioriteit het sneeuwvrij maken van het warming hut-gebied, waar bezoekers vaak vertoeven, evenals de kinderglijbaan.

Na het schoonmaken van de dichtstbijzijnde paden, maken de groomers vervolgens het “staginggebied” vrij, waar bezoekers kunnen oefenen en lessen worden gegeven, voordat ze verder de paden op gaan.

Bezoekers kunnen Nordic Pulse gebruiken om te zien welke paden zijn vrijgemaakt, evenals de locatie van de machine voor live updates van welk gebied wordt schoongemaakt.

Het vrijwilligersteam van Dakota Ridge vervult een onschatbare rol in het onderhouden van de paden en het zorgen voor een geweldige ervaring voor bezoekers. Ondanks de uitdagingen van het turbulente sneeuwseizoen zetten ze zich onvermoeibaar in om de ski- en sneeuwschoenroutes in topconditie te houden. Dankzij hun inzet kunnen bezoekers genieten van de schoonheid van het winterlandschap en de wonderen van Dakota Ridge verkennen.

FAQ:

Wat is de rol van Steve Sleep bij het onderhouden van de Dakota Ridge-trail?
Steve Sleep is een langdurige vrijwilliger die verantwoordelijk is voor het onderhouden van de Dakota Ridge-trail. Hij zorgt ervoor dat de sneeuw aangedrukt wordt en de karakteristieke dubbele sporen door het winterwonderland boven Wilson Creek maakt.

Hoeveel keer heeft Steve Sleep dit jaar de kans gekregen om zijn favoriete taak uit te voeren?
Steve Sleep heeft dit jaar twee keer de kans gekregen om zijn favoriete taak uit te voeren. De Dakota Ridge-trail sloot slechts tweeëneenhalve week na het uitgestelde seizoen, maar heropende op 2 maart dankzij de toegenomen neerslag.

Wat is de rol van het team van vrijwilligers bij het park?
Het team van vrijwilligers speelt een essentiële rol bij het functioneren van het park. Ze komen in verschillende weersomstandigheden om de skipistes te prepareren en ervoor te zorgen dat ze in topconditie zijn voor bezoekers.

Wat is het grootste probleem waarmee de vrijwilligers nu te maken hebben?
Het grootste probleem voor de vrijwilligers is de constante sneeuwval. Ze moeten constant de sneeuw beheren op de langlaufpaden. Als de sneeuw is weggeblazen door de wind of als het diep is, moeten ze de paden opnieuw opbouwen terwijl ze bezig zijn.

Wat zijn de taken van de groomers?
De groomers doen veel meer dan alleen paden verzorgen. Hun taken omvatten het sneeuwvrij maken rondom de ingangen van de gebouwen in het park, het inspecteren van de machines, het toegankelijk maken van andere gebouwen met behulp van de “piston-builder” en het schoonmaken van het warming hut-gebied en de kinderglijbaan. Ze maken ook het “staginggebied” vrij, waar bezoekers kunnen oefenen en lessen worden gegeven.

Hoe kunnen bezoekers zien welke paden zijn vrijgemaakt?
Bezoekers kunnen Nordic Pulse gebruiken om te zien welke paden zijn vrijgemaakt, evenals de locatie van de machine voor live updates van welk gebied wordt schoongemaakt.

Welke rol speelt het vrijwilligersteam van Dakota Ridge bij het onderhouden van de paden?
Het vrijwilligersteam van Dakota Ridge vervult een onschatbare rol bij het onderhouden van de paden en zorgt voor een geweldige ervaring voor bezoekers. Ondanks de uitdagingen van het turbulente sneeuwseizoen zetten ze zich onvermoeibaar in om de ski- en sneeuwschoenroutes in topconditie te houden.

Website van het park
Artikel: “Dakota Ridge vrijwilligers zorgen voor winterpret”