Hoogtepunten van de laatste World Cup freestyle sprint

Met een enthousiast thuispubliek dat haar aanmoedigde, eindigde Afton-native Jessie Diggins op de vierde plaats tijdens de World Cup freestyle sprint van afgelopen zaterdag in Theodore Wirth Park.

Jonna Sundling uit Zweden, de Olympisch kampioen van 2022 op dit onderdeel, won de eerste World Cup race in de Verenigde Staten in 23 jaar, met een tijd van 3:06.40. Linn Svahn uit Zweden, de huidige leider in het puntenklassement van het seizoen voor de vrouwen sprint, eindigde als tweede, op slechts .95 seconde achterstand. Kristine Stavås Skistad uit Noorwegen behaalde de derde plaats met een tijd van 3:09.08.

Diggins, die dit seizoen de algehele leider is in het World Cup puntenklassement, zal op zondag deelnemen aan de 10 kilometer vrije stijl, haar kenmerkende evenement.

In de mannen sprint race kwam de Noorse ster Johannes Høsflot Klæbo als winnaar uit de bus, met een voorsprong van slechts .27 seconden op Federico Pellegrino uit Italië. Klæbo, tweevoudig Olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen op dit evenement, heeft de laatste drie freestyle sprint races op de World Cup circuit gewonnen.

Diggins presteerde sterk tijdens de freestyle sprint race, maar eindigde net buiten het podium. Desondanks blijft ze de leider in het World Cup puntenklassement van het seizoen. Met haar kenmerkende evenement, de 10 kilometer vrije stijl, nog in het vooruitzicht, zullen Diggins’ fans ongetwijfeld op het puntje van hun stoel zitten. Het belooft een spannende strijd te worden tussen de beste atleten ter wereld.

Het Freestyle Sprint-evenement van de World Cup vond plaats in Theodore Wirth Park en werd bijgewoond door een enthousiast thuispubliek. Jessie Diggins, afkomstig uit Afton, eindigde op de vierde plaats.

Jonna Sundling uit Zweden, de Olympisch kampioen van 2022 op dit onderdeel, won de race met een tijd van 3:06.40. Linn Svahn uit Zweden eindigde als tweede met slechts .95 seconde achterstand. Kristine Stavås Skistad uit Noorwegen behaalde de derde plaats met een tijd van 3:09.08.

In de mannen sprint race won de Noorse ster Johannes Høsflot Klæbo, met een voorsprong van slechts .27 seconden op Federico Pellegrino uit Italië. Klæbo heeft de laatste drie freestyle sprint races op het World Cup circuit gewonnen.

Jessie Diggins is de algehele leider in het World Cup puntenklassement en zal deelnemen aan de 10 kilometer vrije stijl, haar kenmerkende evenement.

Belangrijke termen en jargon:

1. World Cup freestyle sprint – De internationale competitie voor freestyle sprintwedstrijden.
2. Theodore Wirth Park – Het park waar de World Cup race plaatsvond.
3. Olympisch kampioen – Een atleet die goud heeft gewonnen op de Olympische Spelen.
4. Puntenklassement – Een ranglijst waarbij punten worden toegekend op basis van prestaties in verschillende races of evenementen.
5. 10 kilometer vrije stijl – Een langlaufwedstrijd over een afstand van 10 kilometer waarbij de atleten vrij zijn in hun techniekkeuze.